Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Το νοσοκομείο …νοσεί από έλλειψη προσωπικού

Το νοσοκομείο …νοσεί από έλλειψη προσωπικού

0

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των νοσηλευτών στα νοσοκομεία όλης της χώρας προκήρυξε για χθες Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα ΠΟΕΔΗΝ με διεκδικητικό πλαίσιο την αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μισθολογική αναβάθμιση. Η ομοσπονδία μάλιστα προτίθεται να στείλει εξώδικο μέχρι το τέλος του χρόνου στα συναρμόδια υπουργεία, τις υγειονομικές περιφέρειες και τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Από τη νομοθεσία προβλέπεται εφαρμογή του πενθήμερου, ένα νυχτερινό την εβδομάδα, και 12ωρη ανάπαυση μεταξύ των δύο βαρδιών.
Μηδενική η συμμετοχή στο νοσοκομείο Ξάνθης
Αυτή την πληροφορία μας δίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πέτρος Πέτρου, που διαβεβαιώνει ότι οι νοσηλευτές που συμμετείχαν στην απεργία ήταν από 1 – 3 το ανώτερο σε κάποια τμήματα και συνεπώς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Στον αντίποδα των δηλώσεων του κ. Πέτρου, η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης κα Εριφύλλη Παπαδοπούλου δηλώνει ότι το νοσοκομείο Ξάνθης, λειτούργησε με προσωπικό ασφάλειας και ότι το κυριότερο αίτημα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και συνεπώς η βασικότερη αιτία της απεργίας είναι η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία της παθογένειας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που παρά τις εξαγγελίες του υπουργού για 5.500 προσλήψεις τα πράγματα παραμένουν ως έχουν! Απ’ αυτή την συμπτωματική ασθένεια υποφέρει και το νοσοκομείο Ξάνθης που χρειάζεται να στελεχωθεί με 40 ακόμη άτομα – σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου – για να αναπτυχθούν τα τμήματα και να λειτουργήσει κανονικά και οι εργαζόμενοι να μπορούν να παίρνουν άδειες και ρεπό. Μάλιστα μας πληροφορεί ότι η ΜΕΘ που λειτουργεί με 2 γιατρούς ετοιμάζεται να κλείσει ενώ τμήματα όπως το ακτινολογικό υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…