Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

0

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, θα προεδρεύσει σε διαδοχικές συσκέψεις φορέων των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.
Αντικείμενο των συσκέψεων θα είναι ο συντονισμός των δράσεων όλων των φορέων, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι κοινοτικοί πόροι με την επίτευξη μεγάλων στόχων, που θα έχουν διάρκεια στο χρόνο και που θα αφορούν τους πολίτες της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συσκέψεις θα διεξαχθούν:
– 10.00 για το νομό Ροδόπης
– 11.00 για το νομό Έβρου
– 12.00 για το νομό Ξάνθης
– 13.00 για το νομό Δράμας
Η επίσκεψη του κ. Κοντού πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος επέλεξε και τον τρόπο διεξαγωγής των συναντήσεων του υπουργού με τους φορείς, με στόχο να αποτυπωθεί πλήρως η υφιστάμενη κατάσταση και ο προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε η παρουσία του υπουργού στην περιοχή να αποδώσει το μέγιστο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, ο στόχος για το 2008 «είναι η ομαλή και πλήρης απορρόφηση των πόρων του ΠΕΠ, που ξεπερνά ήδη το 80%, να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένους μεγάλους στόχους προοπτικής, οι οποίοι πρέπει έγκαιρα να επιλεγούν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντός αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση καθώς και για τον ίδιο προέχει η ανάπτυξη το αγροτικού τομέα της περιοχής και επιθυμία του είναι η επίσκεψη αυτή να θέσει τις βάσεις για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς, ώστε η αγροτική οικονομία να αποτελέσει στην πράξη έναν από τους δυναμικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…