Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Τίμησε τους “Αιώνιους Έφηβους” ο Δήμος Ξάνθης

Τίμησε τους “Αιώνιους Έφηβους” ο Δήμος Ξάνθης

0

Με κυρίαρχο χαρακτηριστικό της την μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των ατόμων της τρίτης ηλικίας, διοργανώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα από την Κοινωνική Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης, με την συνδρομή σε προσωπικό τόσο του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” όσο και του 412 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 από τις 08:00’ έως και τις .15:00’, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων.
Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την τρίτη ηλικία, η ενημέρωση για την σπουδαιότητα της πρόληψης και της γενικότερης αγωγής υγείας, αλλά και ένα κάλεσμα για συμβολή, έστω και συμβολικά, στην φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Όπως δήλωσε και στο “Ε” ο πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ., κος Φανουράκης, “με αυτή την εκδήλωση τόσο η Δημοτική Επιχείρηση, όσο και ο Δήμος Ξάνθης γενικότερα, αποτείνουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην τρίτη ηλικία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρισκόμαστε δίπλα τους”. Επίσης ο κος Φανουράκης ευχαρίστησε στις δηλώσεις του τόσο το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την συνεισφορά του στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και για την καθημερινή του προσφορά στον τομέα της Υγείας, όσο και το 412 Γ.Σ.Ν. Ξάνθης για την βοήθειά του σε ιατρικό προσωπικό.
Να σημειωθεί εδώ ότι μόνο στις πέντε πρώτες ώρες τις εκδήλωσης περισσότεροι από διακόσιοι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας υποβλήθηκαν στις προληπτικές εξετάσεις μέτρησης των τιμών του σακχάρου, της αρτηριακής πίεσης αλλά και της χοληστερίνης τους, παίρνοντας αμέσως και τα αποτελέσματα της εξέτασής τους καθώς και ένα πολύ χρήσιμο, όσο και καλαίσθητο, φυλλάδιο που εκτός από την αποτύπωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων παρείχε και χρηστικές οδηγίες για την βελτίωση της υγείας και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας. Η επιτυχία αυτή της εκδήλωσης, καθώς και τα σχετικά αιτήματα των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν, δείχνουν τον δρόμο για την καθιέρωση από τον Δήμο μας αυτής της πρωτοβουλίας σε ετήσια βάση, η οποία είναι και σκέψη του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα και με τον κο Φανουράκη, με πιθανή αύξηση τόσο των ημερών που θα διαρκούν οι προληπτικές εξετάσεις, όσο και του αριθμού των εκδηλώσεων που θα συνοδεύουν τον εορτασμό της Ημέρας των Ηλικιωμένων.

Γ.Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…