«Νέκρωσε» η αγορά της Ξάνθης

0

Εικόνα έρημης πόλης παρουσίαζε σήμερα η Ξάνθη εξ’ αιτίας της ανταπόκρισης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξε η ΓΕ.ΣΕ.Β.Ε. αντιδρώντας τόσο στη εφαρμοζόμενη όσο και στην σχεδιαζόμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Παρά λοιπόν τις «Κασσάνδρες», που φημολογούσαν περί του αντιθέτου, η συμμετοχή υπήρξε πολύ μεγάλη και όπως δήλωσε στο «Ε» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τσιακίρογλου «τα μηνύματα από την περιφέρεια αλλά και από όλη την χώρα ήταν θετικά όσον αφορά την ανταπόκριση στην απεργία» ενώ για την πόλη μας δήλωσε ότι «τα περισσότερα καταστήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης αλλά και στην Δημοτική Αγορά παρέμειναν κλειστά». Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσιακίρογλου τόνισε ότι «η συμμετοχή στην σημερινή απεργία ήταν μία υποθήκη για το μέλλον όλων και σε αυτή συμμετείχαν όλοι όσοι θέλουν να έχουν μέλλον ως επαγγελματίες και να μπορέσουν αύριο να δουν τις επιχειρήσεις τους πάλι δυνατές, πάλι ανταγωνιστικές και μέσα στο οικονομικό γίγνεσθαι. Θεωρώ ότι η απεργία ήταν επιτυχής και θα περάσει το μήνυμα στην Κυβέρνηση να δώσει ακόμη περισσότερη προσοχή στην μικρομεσαία επιχείρηση, προφυλάσσοντάς την με ένα «δίχτυ ασφαλείας», όπως συμβαίνει και σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις αυτές να γίνουν ανταγωνιστικότερες και καλύτερες, συμβάλλοντας και αυτές με την σειρά τους τόσο στην οικονομική ανάπτυξη, όσο και στην καταπολέμηση της ανεργίας».
Να σημειωθεί ότι στις 12:30’ περίπου, αντιπροσωπεία των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών συναντήθηκε με τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί τους στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα φλέγοντα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Νομού μας. Όπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Τσιακίρογλου «ο κ. Παυλίδης δήλωσε την συμπαράστασή του στα αιτήματά τους για τον ασφαλιστικό τους φορέα, χωρίς όμως να κάνει κάποια αναφορά για τα φορολογικά ζητήματα που τους προβληματίζουν. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει την θέση του υπέρ της μικρομεσαίας επιχείρησης σε τοπικό επίπεδο, ενώ και η παράδοση του ψηφίσματός μας στον ίδιο είχε από την μία την πρόθεση να γίνει και εκείνος κοινωνός στο πρόβλημά μας αλλά και να μεταφέρει την φωνή μας στην κεντρική εξουσία».
Το ψήφισμα που παραδόθηκε στον κ. Παυλίδη έχει ως εξής:

«Εμείς οι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες και Έμποροι Ν. Ξάνθης μη δυνάμενοι να αντέξουμε πλέον τα δυσβάστακτα μέτρα «φοροεπιδρομής», της κατασυκοφάντησης των μικρομεσαίων, της κρατικής ακρίβειας και ιδιαίτερα της συστηματικής υπονόμευσης του ασφαλιστικού μας Οργανισμού, του Ο.Α.Ε.Ε.
Κλείνουμε τα καταστήματά μας την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ιδιαίτερα σήμερα που η Οικονομική Κρίση απειλεί τις ΜΜΕ και την Κοινωνική Συνοχή, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μέτρα όχι μόνο στήριξης του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος αλλά και της πραγματικής Οικονομίας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι οι μικρές επιχειρήσεις.
Στην Ελλάδα ακολουθείται αντίθετη πορεία. Αποσταθεροποιείται και οδηγείται στην Οικονομική Κατάρρευση το ελάχιστο δίχτυ Ασφαλείας για τους μικρομεσαίους, ο Ασφαλιστικός τους Οργανισμός. Αυξάνονται τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων και αποψιλώνεται το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα με τις μεγάλες αυξήσεις των Δ.Ε.Κ.Ο., της φορολογίας, των διυλιστηρίων.
Επιπλέον δε, στοχοποιούνται κοινωνικά και οικονομικά οι μικρομεσαίοι με την φοροεπιδρομή και την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου.
Ο μεγάλος, πρώτος στόχος αυτών των κινητοποιήσεων είναι να πληροφορηθούν ΟΛΟΙ οι Επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι για τις μεγάλες και καταστροφικές συνέπειες αυτών των πολιτικών που επισημοποιήθηκαν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο και με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού.
Υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ να απαιτήσουμε για αλλαγή πολιτικών, ώστε να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις, η απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, το Κράτος Πρόνοιας και η Κοινωνική Συνοχή».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…