Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σε απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι

Σε απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι

0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 στις 11:00’ π.μ., Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο χώρο του αμφιθεάτρου του Γ.Ν. Ξάνθης. Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο της πόλης μας ήταν ασφαλιστικά, εισοδηματικά, θέματα προσλήψεων προσωπικού, καθώς και το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου.
Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η αντίθεση των εργαζομένων στην σχεδιαζόμενη συνέχιση του αποκλεισμού τους από τις λίστες με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως αυτή προωθείται από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ κατατέθηκαν και οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για την κατάταξη του προσωπικού των Νοσοκομείων της χώρας σε βαρέα και υπερβαρέα, ανάλογα με την ειδικότητά τους, καθώς και ο χαρακτηρισμός του χώρου εργασίας των Νοσοκομείων ως ανθυγιεινό για τους εργαζομένους.
Επίσης παρατέθηκαν και οι οικονομικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας για κατώτερο μισθό νεοεισερχόμενου υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στα χίλια τριακόσια ευρώ καθώς και για την καταβολή και στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία του επιδόματος των εκατόν εβδομήντα έξι ευρώ που δίνεται και στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
Όσον αφορά τα θέματα προσωπικού, ο Σύλλογος των εργαζομένων ζήτησε την επιστροφή των νεοπροσληφθέντων από τις θέσεις που έχουν αποσπαστεί σε διάφορες άλλες υπηρεσίες, πίσω στις οργανικές τους θέσεις καθώς με την προσθήκη και νέων κλινικών στο Νοσοκομείο, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν καταστήσει την υγειονομική φροντίδα που προσφέρεται, σχεδόν επισφαλή. Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, που αγγίζουν πλέον τα σαράντα άτομα, όπως και οι ελλείψεις σε τραυματιοφορείς που αγγίζουν τα πέντε άτομα πλέον.
Όσον αφορά το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου των εργαζομένων, σύμφωνα με δηλώσεις της Προέδρου του κας Εριφύλης Παπαδοπούλου, θα υπάρξει συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, με παράλληλη παρουσία στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Παπαδοπούλου «θα συμμετέχουμε στην απεργία γιατί φτάνει πια ο εμπαιγμός για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία», δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των εργαζομένων για δυναμική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Γιώργος
Συληγαρδάκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καποδίστριας 2: Μας τέλειωσε πριν αρχίσει…

Σε τακτική συνεδ`…