Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Καποδίστριας 2: Μας τέλειωσε πριν αρχίσει…

Καποδίστριας 2: Μας τέλειωσε πριν αρχίσει…

0

Σε τακτική συνεδρίαση κλήθηκαν τα μέλη της ΤΕΔΚ του νομού Ξάνθης την Παρασκευή το πρωί. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και τα σημαντικά συζητήθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΤΕΔΚ, όπου αποφασίστηκε αναφορικά με την διοικητική μεταρρύθμιση ότι θα συμφωνήσουν με τη θέση που θα πάρει η ΚΕΔΚΕ. Η συνεδρίαση της Παρασκευής κλήθηκε εν’ όψει του τακτικού συνεδρίου της που θα γίνει το τριήμερο 26 – 27 – 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως εν’ όψει του έκτακτης συνεδρίασης της 20ης Νοεμβρίου της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Σημαντικές εξαγγελίες Παυλόπουλου αναμένονται στην ΚΕΔΚΕ
Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο υπουργός θα κάνει ενδιαφέρουσες εξαγγελίες για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την ΑΝΑΒΟΛΗ της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί σε ένα καίριο αίτημα της ΚΕΔΚΕ το οποίο έθεσε ως προαπαίτηση της εφαρμογής της. Αυτό αφορά την υλοποίηση δύο προγραμμάτων, ήτοι: το πρόγραμμα προετοιμασίας των δήμων για τον Καποδίστρια 2 και το πρόγραμμα στήριξης αυτών που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις. Ειδικότερα η ΚΕΔΚΕ ζητά 4.200.000 ευρώ για να μπορέσει να στηριχθεί η διοικητική μεταρρύθμιση και να ανταποκριθεί στις νέες της αρμοδιότητες.
Όμως η κυβέρνηση παρότι έκανε κάποιες κινήσεις καλής θέλησης, γεγονός που αναγνωρίστηκε από την ΚΕΔΚΕ όπως: η ψήφιση του νόμου για απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας (από 50% που ήταν) στους δήμου καθώς και η ένταξη στον προϋπολογισμό 1.711.000 ευρώ – ποσό των παρακρατηθέντων πόρων – και η απόδοση του ποσού των 250.000 ευρώ σε τέσσερις δόσεις (ήδη οι δήμοι πήραν 62.500 ευρώ) εντούτοις δηλώνει αδυναμία επικαλούμενη και την οικονομική κρίση να στηρίξει τα προγράμματα στήριξης της διοικητικής μεταρρύθμισης παρότι ήταν μια απ’ τις δεσμεύσεις της. Έτσι η πολυθρύλητη διοικητική μεταρρύθμιση αναβάλλεται επ’ αόριστον! Κατ’ άλλους πολιτικούς αναλυτές βέβαια αυτό αποτελεί και μια απόδειξη ότι οι εκλογές είναι κοντά και ό,τι μεταρρυθμιστικό είναι απαγορευτικό εν’ όψει εκλογών!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…