Ο Όμιλος της …έριδoς του ΠΑΣΟΚ

0

Επανήλθαν τα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ μετά την «υποχώρηση» – όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε – Βενιζέλου ως προς την σύσταση «Ομίλου Ιδεών» που αποτέλεσε τον Όμιλο… έριδας μέσα στο ΠΑΣΟΚ. «Ένα βήμα πίσω, υπέρ της ενότητας», λοιπόν και μετά την αποφυγή του σκοπέλου αυτού το ζητούμενο είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να βγει δυναμικά στην κοινωνία, να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση και να δημιουργήσει μέσα από το συνέδριό του όλο εκείνο το υπόβαθρο που θα του δώσει τη δυνατότητα μιας νικηφόρου πορείας στις εκλογές με πρώτο τεστ τις Ευρωεκλογές… εκτός αν τις προλάβουν οι εθνικές καθώς υπάρχουν και τέτοιες φημολογίες και εκτιμήσεις από πολλούς πολιτικούς χώρους. Σ’ όλα αυτά καθώς και στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται από την πολιτική ατζέντα που είναι «καυτή» και τις προσυνεδριακές διαδικασίες στον νομό, αναφέρεται ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
Ξυνίδης: «Θεωρώ ότι η απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου να μην προχωρήσει στη σύσταση του «Ομίλου Ιδεών» αποτελεί μια θετική συνεισφορά στην ανάγκη που υπάρχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά το ΠΑΣΟΚ να καταφέρει να ασκήσει μια πραγματικά ουσιαστική και δυναμική αντιπολίτευση σ’ αυτή την επιδρομή που δέχονται οι έλληνες πολίτες. Είναι μια αναγκαία προϋπόθεση η συμπαγής ενότητα του ΠΑΣΟΚ και η κοινή συνισταμένη στη δράση του. Βεβαίως η συνέπεια και η πράξη είναι αυτή που καταδεικνύει τη στράτευση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την κατεύθυνση».
Ο κ. Ξυνίδης σημείωσε ότι μετά απ’ όλα αυτά που έχουν μεσολαβήσει μετά τις 11 Νοεμβρίου η κατάσταση μέσα στο ΠΑΣΟΚ ήταν σε οριακό σημείο και ευελπιστεί ότι η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη σύμπραξη σε μια ουσιαστική και παραγωγική ενότητα του χώρου.
Αναφορικά με τις επίκριση που δέχεται το ΠΑΣΟΚ ως προς την μη άσκηση αντιπολίτευσης ο κ. Ξυνίδης δηλώνει μεν όχι απόλυτα ικανοποιημένος από την αντιπολιτευτική δράση του ΠΑΣΟΚ, όμως τονίζει ότι αυτή είναι επίπλαστη καθώς υπάρχει μιντιακή πολιτική εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Ξυνίδης: «Έχει αδυναμίες το ΠΑΣΟΚ γιατί ασχολείται αρκετά με ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό του κάτι που δεν συγχωρούν οι πολίτες σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διάγει ο τόπος. Αυτά τα οποία υπομένουν οι πολίτες καθημερινά είναι πολύ βαριά για να γίνεται αποδεκτή η ομφαλοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως τρομερό αυτό που συμβαίνει σε επίπεδο απαξίωσης της όποιας κατά τη γνώμη μου, σημαντικής, παρουσίας του ΠΑΣΟΚ. Υποβαθμίζονται πολύ σημαντικά πράγματα που έκανε το ΠΑΣΟΚ αυτό τον καιρό τα οποία περνούν στα ψιλά των ειδήσεων, όπως η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο Δημοκρατίας και θέτει ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας της δικαιοσύνης, των βασικών δομών του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος αυτό να παρουσιάζεται ως τρίτη ή τέταρτη είδηση και την ίδια στιγμή διάλογοι του κ. Αλαβάνου στη Βουλή να ανάγονται σε πρώτα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να προάγεται η δράση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δηλώνω ικανοποιημένος από την παρουσία του. Όμως δεν είναι και αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Πρέπει να καταλάβουν τα ΜΜΕ ότι δεν μπορούν να παίζουν στην πλάτη του πολιτικού συστήματος»!
Οι προσυνεδριακές διαδικασίες στο νομό
Σε εξαιρετικά καλό επίπεδο σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη βρίσκονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες στον νομό. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών με την πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής που θα οργανώσει το συνέδριο . Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Η διαδικασία ήταν πολιτική αλλά και οξεία σε πολλές περιπτώσεις σε επίπεδο κυρίως ανάδειξης σφαλμάτων, στρατηγικών, προβλημάτων ή θέσεων. Τη διαδικασία καθοδήγησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος που προσέδωσε το πολιτικό στοιχείο στον διάλογο, ο οποίος συνεχίζεται σε επίπεδο δημοτικών ολομελειών στις πρωτεύουσες των Καπποδιστριακών Δήμων. Αυτές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Επίσης κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή – 60μελές Διευρυμένο Όργανο για το συνέδριο – στο οποίο θα συζητηθούν οι εισηγήσεις, τα κείμενα, οι θέσεις και καταστατικές αλλαγές. Συγχρόνως αναλύονται τα ζητήματα τοπικής επικαιρότητας με αιχμή του δόρατος τα συνεταιριστικά εργοστάσια και γι’ αυτό τον λόγο στις 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη μια ημερίδα με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Στην ημερίδα θα συζητηθεί το μέλλον των συνεταιριστικών οργανώσεων και των εργοστασίων και η αποβιομηχάνιση του νομού. Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν στις 17 Φεβρουαρίόυ με την Νομαρχιακή συνέλευση που θα πραγματοποιήσει σε επίπεδο νομού η οργάνωση ΠΑΣΟΚ και τον Μάρτιο θα γίνει η εκλογή συνέδρων.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…