Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

0

Με σύνθημα «στόχος μας είναι η εξυπηρέτησή σας» ο Δήμος Αβδήρων «άνοιξε» την ριζικά αναμορφωμένη διαδικτυακή του πύλη στο ευρύ κοινό, με μία ζεστή εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος κα Εύα Τσακίρη η οποία αφού έκανε μια νοσταλγική αναδρομή στις «μέρες αλληλογραφίας» αναγνώρισε ότι η υπάρχουσα τεχνολογική εξέλιξη δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Ανταποκρινόμενος ο Δήμος Αβδήρων σε αυτή την πραγματικότητα, προχώρησε στην ριζική ανανέωση και αναβάθμιση της διαδικτυακής του πύλης που λειτουργεί ήδη από το 1999, εναρμονιζόμενος με τις υπάρχουσες προδιαγραφές για την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών αλλά και σε άλλες μορφές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών του και όχι μόνο, διατηρώντας παράλληλα τον ενημερωτικό χαρακτήρα που αυτή είχε για την ιστορία, τον πολιτισμό και το τουριστικό ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αβδήρων. Όπως παρατήρησε η κα Τσακίρη, ο Δήμος Αβδήρων υπήρξε πρωτοπόρος στην γρήγορη εφαρμογή μηχανογράφησης στις υπηρεσίες του και πλέον προχωρά και στην παροχή νέων υπηρεσιών, επεκτείνοντας την πρωτοπορία του αυτή.
Στην συνέχεια έγινε μία σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δήμου, η οποία όμως κράτησε την παλαιά της ονομασία ( www.avdera.gr ) για χρηστικούς λόγους. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα μπορεί να περιηγηθεί χωρίς καμία προϋπόθεση στον διαδικτυακό χώρο, παίρνοντας πληροφορίες για την περιοχή, την ιστορία της, τον πολιτισμό και τα τουριστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατά του, όμως για να μπορέσει να ωφεληθεί των διαδικτυακά παρεχομένων υπηρεσιών, θα πρέπει να εγγραφεί για να αποκτήσει password και username, με τα οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε:

• Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Πιστοποιητικών Δημοτολογίου:

Δυνατότητα δηλαδή κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης για την χορήγηση πιστοποιητικών Δημοτολογίου μέσω Internet. Στον πολίτη – χρήστη της υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει το είδος του πιστοποιητικού, τη δικαιολογία χρήσης καθώς και τον επιθυμητό τρόπο παραλαβής του.

• Αιτήματα και Καταγγελίες Πολιτών:

Δυνατότητα δηλαδή για κατάθεση κάποιου αιτήματος ή καταγγελίας και παράλληλα την ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των ενεργειών που γίνονται από τον Δήμο γι’ αυτό. Με τον αριθμό της αίτησής του μπορεί να παρακολουθεί την πορεία διεκπεραίωσης του αιτήματός του.

• Ηλεκτρονικές Αιτήσεις για Βεβαιώσεις Τ.Α.Π.
(Τέλος Ακίνητης Περιουσίας):

Δυνατότητας δηλαδή για κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης για την χορήγηση
βεβαίωσης Τ.Α.Π. μέσω Internet. Ο πολίτης – χρήστης συμπληρώνει τα
απαραίτητα στοιχεία και επιλέγει τον επιθυμητό τρόπο παραλαβής τους.

• Ενημέρωση Δικαιούχων για τους Τίτλους Πληρωμής:

Δυνατότητα δηλαδή για την ηλεκτρονική ενημέρωση της κατάστασης πληρωμών των δικαιούχων μέσω Internet. Οι προμηθευτές έχουν πλέον την δυνατότητα να βλέπουν την καρτέλα συναλλαγών με τον Δήμο (τιμολόγια, εντάλματα, επιταγές προς είσπραξη κ.α.)

• Δημοσίευση των Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα ενημέρωσης για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Internet. Το σύστημα επιτρέπει στον πολίτη – χρήστη να ανακτήσει αποφάσεις του Δ.Σ. με διάφορα κριτήρια, όπως λέξεις – κλειδιά, χρονική περίοδο, αριθμό απόφασης κ.α.

• Ηλεκτρονικές Πληρωμές:

Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών διαφόρων τελών και προστίμων μέσω Internet. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν ν πληρώνουν τις οφειλές τους μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον και ανεξάρτητα από την Τράπεζα, με την οποία συνεργάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Αβδήρων στο τηλέφωνο 25413 52400.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ποτέ την Κυριακή» αλλά…

Επαναφέρει και σ`…