Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Η Ξάνθη θα γιορτάσει τα Ελευθέριά της

Η Ξάνθη θα γιορτάσει τα Ελευθέριά της

0

Η Ξάνθη θα γιορτάσει και φέτος τα Ελευθέριά της 3 και 4 Οκτωβρίου. Φέτος συμπληρώνονται 89 χρόνια της επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τη Βουλγαρική κατοχή και που χρονολογικά σηματοδοτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1919.
Το πρόγραμμα του διημέρου:
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008
Διήμερος γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί της 3ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου 4ης Οκτωβρίου. Φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 3ης και 4ης Οκτωβρίου. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα φωταγωγηθεί η πόλη της Ξάνθης με τη φροντίδα του Δήμου Ξάνθης.
Ώρα 11 :00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από σχολεία, προσκόπους, οδηγούς, αντιπροσωπείες όλων των οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων.
Τιμές θα αποδώσει η φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.
Ώρα 18:30 Υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Ώρα 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον καθεδρικό Ιερό Ναό Της Του θεού Σοφίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008
Ώρα 07:00 Ανάκρουση Εωθινού από τις φιλαρμονικές του Δ’ Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.
Ώρα 08:00 Έπαρση σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δ΄ Σ.Σ.
Ώρα 10:15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.
Εκφώνηση πανηγυρικού από τη φιλόλογο, κ. Κελλίδου Αναστασία.
Ώρα 10:45 Δημαρχείο Ξάνθης
Τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων.
Ώρα 12:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμαρχο Ξάνθης, το Στρατηγό Δ/τή Δ’ Σ.Σ., το Νομάρχη, τον Πρόεδρο Ν. Α. Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Δ/ντή Σχολής Αστυφυλάκων, το Λιμενάρχη, το Δ/τή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, το Σύνδεσμο Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου και από όλες τις εφεδροπολεμιστικές κ.λπ. οργανώσεις.
Ώρα 12:30 Παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, εθελοντριών Αδελφών ΕΈ. Σταυρού, Εφέδρων Πολεμιστών, Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, φοιτητών, προσκόπων, οδηγών, Δοκίμων Αστυφυλάκων, στρατού, μπροστά από τους επισήμους στην Πλατεία Ελευθερίας
Υπεύθυνος πολιτικής παρέλασης: κ. Ηλιάδης Αριστοτέλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ώρα 18:00 Υποστολή σημαίας. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δ’ Σ.Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…