Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ένα βραβείο για την Ξάνθη από την Philoxenia 2008

Ένα βραβείο για την Ξάνθη από την Philoxenia 2008

0

Ένα πρώτο βραβείο… κουβαλούν στις βαλίτσες τους, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης και η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής κα Ευτέρπη Στάντζιου άρτι αφιχθέντες από τη Θεσσαλονίκη! Το πρώτο βραβείο από τη HELEXPO για την «Καλύτερη Δημιουργία στην 24η Philoxenia 2008», τη Διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το περίπτερο της Ξάνθης βραβεύεται για δεύτερη χρονιά (πρώτη φορά ήταν το 2006) για την καλύτερη παρουσία του στην έκθεση, ενώ η Ξάνθη συμμετέχει για 10η συνεχή χρονιά.
Βραβείο για την Ξάνθη
Εμφανώς χαρούμενη και ικανοποιημένη για τη βράβευση η κα Στάντζιου, καθώς αποτελεί επιβράβευση της συνολικής προσπάθειας για τουριστική προβολή του νομού μας που αποτελεί και το κύριο αντικείμενο της εταιρείας που προεδρεύει δήλωσε στο «Ε» ότι το περίπτερο της Ξάνθης που φέτος ήταν «ντυμένο» από την φθινοπωρινή φύση της Ξάνθης, με ξερά φύλα στο γυάλινο πάτωμα και χειμωνιάτικα φρούτα, εντυπωσίασε τόσο για την αισθητική του όσο και για την οργάνωση και το «στήσιμό» του που μαζί με το φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό συνέθεταν μια πλήρη εικόνα με τις ομορφιές του τόπου μας από την Βιστονίδα και τα Άβδηρα ως τον Νέστο και την ορεινή περιοχή αλλά και παράλληλα έδιναν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη φυσιογνωμία του και την τουριστική του υποδομή. Η κα Στάντζιου είπε ακόμα ότι το περίπτερο της Ξάνθης έγινε πόλος έλξης πολλών επισήμων όπως του υπουργού τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλου αλλά πολλών επισκεπτών που ζητούσαν να πληροφορηθούν για την Ξάνθη ως τουριστικό προορισμό: «Ο κόσμος τη γνωρίζει την Ξάνθη και αυτό που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ξάνθη έχει πολύ καλό όνομα ως τουριστικός προορισμός. Έχει καλό όνομα για τις ομορφιές της, τις γεύσεις της, για την φιλοξενία των κατοίκων της». Τουριστικοί πράκτορες εισερχομένου τουρισμού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφθηκαν το περίπτερο και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές, όπως και προτάσεις συνεργασίας.
Επίσης πέραν του υπουργού τουριστικής Ανάπτυξης το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Περιφερειάρχες και Νομάρχες, ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Νίκος Ζλάτκος ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γεώργιος Καρασακαλίδης, οι Αντινομάρχες κ. Θεόφιλος Παρτσαλίδης και κ. Περικλής Καρβουνίδης, Ξενοδόχοι και Τουριστικοί Πράκτορες και Ξανθιώτες, που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της έκθεσης. Να σημειώσουμε ότι στους επισκέπτες διανεμήθηκε πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ώστε να ενημερωθούν πλήρως για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του νομού, τα πλεονεκτήματα του ώστε να το επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό.
Η Ξάνθη σταθερά αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός
Αυτά άλλωστε ανέδειξε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης το Σάββατο στις 1 Νοεμβρίου παρουσία πολλών δημοσιογράφων. Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στο τουριστικό προϊόν του Νομού Ξάνθης και τόνισε ότι ο Νομός μας είναι πλέον ένας καθιερωμένος, σταθερά αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός με 12μηνη επισκεψιμότητα, όλα τα τριήμερα και τα Σαββατοκύριακα. Πυλώνες του, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του, της φύσης και της καλά διατηρημένης παράδοσης, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες υποδομές και την φιλοξενία των Ξανθιωτών τονίζοντας ότι έχουμε πολλά περιθώρια ανόδου ακόμη, προς όφελος της απασχόλησης και της οικονομίας όλων των πολιτών. Ανέπτυξε τις μελλοντικές ενέργειες και δράσεις, που προγραμματίζονται για την συνέχιση της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας. Ευχαρίστησε επίσης την κα. Στάντσιου Ευτέρπη και τους συνεργάτες της για την υλοποίηση των σχεδιασμών της Νομαρχίας.
Η προβολή του Νομού ενισχύθηκε και από άλλες παράλληλες δράσεις, όπως η κλήρωση Ξανθιώτικων ποτών, και η προσφορά των φημισμένων μας γλυκών στους επισκέπτες της Έκθεσης.
Η Νομαρχία Ξάνθης σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια της αυτή και όσους επισκέφθηκαν το περίπτερο της. Τα ζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, FRESCO, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, SWEET ART, ΤΖΟΥΚΑ, GALAXY, ΝΙΚΟΣ και ΑΝΤΟΝΥ, που διέθεσαν τα γλυκά που γεύτηκαν οι επισκέπτες του περιπτέρου μας και τις επιχειρήσεις ποτών «Κτήμα Σγουρίδη», «Κτήμα Βουρβουκέλη», «Δήμου» και «Μανίτσα».
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…