Ο νους του στη Βιστονίδα!

0

Δεν φαίνεται να πτοείται ο ηγούμενος Ευφραίμ ούτε από την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ούτε από την κυβερνητική κρίση που προκάλεσαν …οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες προς χάριν της περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου, ούτε από τις αντιδράσεις της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους, ούτε καν από τη δημόσια κατακραυγή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις για τα έργα και τις ημέρες του, ούτε πτοείται από τον σκανδαλισμό των πιστών! Συνεχίζει απτόητος στο δρόμο των ανταλλαγών και «ξαναχτυπά» με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας από τον κ. Κοντό …ανταλλαγή!
Το νου του στη Βιστονίδα έχει ο κ. Ευφραίμ
Στην επιστολή, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου κ. Φ. Κρεμμύδας, τονίζει ότι «η Ιερά Μονή δηλώνει ότι, όπως και στο παρελθόν, προτίθεται να επιστρέψει το ακίνητο της Ουρανούπολης στην κυριότητα της ΚΕΔ ΑΕ ανταλλασσόμενο με οποιοδήποτε άλλο ισάξιο ακίνητο που θα επιλέξει το Ελληνικό Δημόσιο. Αν για οποιουσδήποτε λόγους δεν επιθυμεί το Ελληνικό Δημόσιο την «αντικατάσταση» του ακινήτου της Ουρανούπολης με άλλο ακίνητο που θα μεταβιβαστεί στην Ιερά Μονή, και πάλι η Ιερά Μονή προτείνει την ανατροπή της πιο πάνω συναλλαγής και την επιστροφή στην προτέρα (προ της ανταλλαγής) κατάσταση, δηλαδή η Ιερά Μονή να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο το ακίνητο της Ουρανούπολης, με αντίστοιχη επιστροφή στην Ιερά Μονή του ποσοστού της λιμνιαίας έκτασης Βιστονίδας».
Το νου του στη Βιστονίδα έχει λοιπόν ο κ. Ευφραίμ και προφανώς έτσι εξηγείται και η προκλητική – όπως χαρακτηρίστηκε από κατοίκους του Πόρτο Λάγος (σύμφωνα με δημοσιεύματα) και πολιτικούς – εμφάνισή του την Τρίτη στην Μονή Παναγίας Παντάνασσας στην περιοχή της Βιστονίδας, αλλά και η εντολή του να μην επιτραπεί η έισοδος στα ΜΜΕ στην… περιουσία της Μονής!
Και ο κ. Κοντός απάντησε…
Προσεκτική και διπλωματική η απάντηση του κ. Κοντού προς τον κ. Ευφραίμ καταδεικνύει τις προθέσεις τις κυβέρνησης να σταματήσουν οι δοσοληψίες και να κερδίσει χρόνο. Έτσι σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα η οποία, αφού υπογραμμίζει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης, καταλήγει αναφέροντας ότι η πρόταση της Μονής εστάλη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά που διερευνά την υπόθεση καθώς και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου που αντάλλαξε τις εκτάσεις.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ήφαιστος» κατά του λαθρεμπορίου στα καύσιμα

Η 15η Φεβρουαρίου σ&…