Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Φως» από την Sunlight για την περιοχή μας!

«Φως» από την Sunlight για την περιοχή μας!

0

Σαν μάνα εξ ουρανού ή για την ακρίβεια εκ…Γερμανού έρχεται η ανακοίνωση της εταιρείας συστήματα Sunlight που ανήκει στον κ. Πάνο Γερμανό, για την περιοχή μας! Την ώρα που επικρατεί μια γενική επενδυτική …ανομβρία η εταιρεία Sunlight… ρίχνει ακτίνες φωτός, ανακοινώνοντας σε συνέντευξή της που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24 Ιουνίου και στην οποία κλήθηκε το «Ε», νέες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας!
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χρήστος Καρτάλης, στη συνέντευξη: «Αυτή τη στιγμή στο Νέο Όλβιο Ξάνθης λειτουργεί ένα εργοστάσιο σύγχρονων προδιαγραφών που διαθέτει 6 μονάδες παραγωγής. Οι νέες επενδύσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω την τοπική οικονομία και θα αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης στο εργοστάσιο από 500 εργαζόμενους που είναι σήμερα σε 650».
Οι νέες επενδύσεις ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας ζήτησης για αποθήκευση ενέργειας
Συγκεκριμένα στοχεύουν σε:
1)Τριπλασιασμό της παραγωγής των βιομηχανικών συσσωρευτών –λόγω της αυξημένης ζήτησης που οφείλεται στην επιθετική εμπορική πολιτική της και στην ποιότητα των προϊόντων της-, παραγωγή που αναμένεται να απορροφηθεί άμεσα από υπάρχοντες ή νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο.
2)Εκκίνηση παραγωγής διοξειδίου του μολύβδου, ως πρώτη ύλη την οποία μέχρι τώρα εισάγαμε από το εξωτερικό.
3)Δημιουργία του πρώτου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα, με στόχο την παραγωγή μολύβδου υψηλής καθαρότητας που καλύπτει τις ανάγκες της εταιρίας σε πρώτη ύλη κατά 80%. (Θα είναι το 1ο εργοστάσιο του είδους που το τελικό της προϊόν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας από τη βιομηχανία).
Σχετικά με την πορεία των οικονομικών μεγεθών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Στάθης Μπάμπαλης δήλωσε ότι το 2008 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να ανέλθει στα 145 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, σημείωσε ότι το 80% του τζίρου θα αφορά εξαγωγές οι οποίες πραγματοποιούνται σε 100 χώρες, ενώ οι πελάτες ξεπερνούν τους 1.600.
Η εταιρεία Sunlight
Η εταιρεία Sunlight παράγει συσσωρευτές και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για μια σειρά από τομείς της καθημερινής μας ζωής. Βιομηχανικές μπαταρίες , ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα, γεννήτριες, UPS και ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ) είναι κάποια από τα προϊόντα της που εξασφαλίζουν αδιάλειπτη λειτουργία σε οδικούς άξονες, νοσοκομεία , εργοστάσια, μεγάλα ξενοδοχειακά κέντρα, τηλεπικοινωνιακά κέντα κλπ. Μεταξύ των άλλων η εταιρεία έχει επιτυχή συμμετοχή σε 16 διεθνείς διαγωνισμούς που αφορούν σε μπαταρίες υποβρυχίων από τους οποίου κέρδισε τους 14. Επιπλέον η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής – υποκατασκευαστής της γερμανικής εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK η οποία παράγει τορπίλες βαρέως τύπου. Ήδη έχει κατακτήσει μία από τις πέντε κορυφαίες θέσεις στους βιομηχανικούς συσσωρευτές παγκοσμίως ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις ανά τον κόσμο κορυφαίες εταιρείες στους συσσωρευτές υποβρυχίων και τορπιλών. Ένας από τους βασικούς λόγους της ραγδαίας ανάπτυξής της αποτελεί το γεγονός ότι επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα επενδύει το 3% του κύκλου εργασιών της ετησίως σε έρευνα και ανάπτυξη. Στους ερευνητικούς της στόχους είναι η ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων παραγωγής ενέργειας με τη χρήση:
1)Αιολικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων
2)Υδρογόνου μέσω κυψελών καυσίμου (fuel cells) και
3)Μπαταριών Ιόντων – Λιθίου
Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία εκπροσωπείται σε 50 χώρες ενώ διατηρεί θυγατρικές εταιρείες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία & Μαυροβούνιο.
Η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ
Σχεδιάζει, παράγει και διανέμει συσσωρευτές και συστήματα παραγωγής αποθήκευσης ενέργειας. Το βιομηχανικό Συγκρότημά της εδρεύει στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στον κόσμο. Διαθέτει 6 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, όπου σχεδιάζονται, παράγονται και διανέμονται περισσότερα από 1.500 εξειδικευμένα προϊόντα που βρίσκουν εφαρμογές σε τομείς με πολύ υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις, όπως τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Κατασκευές, Έργα υποδομής, Βιομηχανίες και αμυντικές εφαρμογές. Τα προϊόντα Sunlight διατίθενται σε περισσότερες από 106 χώρες σ’ όλο τον κόσμο. Το 80% της συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας αφορά σε εξαγωγές.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …