Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

0

Πορεία προς το λαό επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία με κυβερνητικούς απεσταλμένους προκειμένου να ενημερώσουν για το κυβερνητικό της έργο αλλά και να διαβουλευτούν με τη βάση και τα στελέχη του κόμματος ανά νομό, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η συσπείρωση της βάσης αλλά και να αμβλυνθούν κάποιες αντιπαραθέσεις και ένα αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, απόρροια του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου που έχει καταγραφεί και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις! Στα πλαίσια αυτά επισκέφτηκε τον νομό μας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας ο οποίος προήδρευσε στη σύγκληση της ΝΟΣ – Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ελισσώ», με παριστάμενους τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό, τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, τους δημάρχους Βιστονίδας και Σταυρούπολης κ. Ζλάτκο και Καρασακαλίδη, τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της συζήτησης, καθώς και μέλη και στελέχη της Ν.Ο.Σ. Προηγουμένως όμως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ο κ. Τζίμας, αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, στην χρηματοπιστωτική κρίση και στα μέτρα αντιμετώπισής της καθώς και στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, οι οποίες κατά την εκτίμησή του θα γίνουν το 2011!
Οι μισοί έλληνες δεν πληρώνουν φόρο…
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ο κ. Τζίμας, επικεντρώθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο σημείωσε ότι έχει στόχο να μην επιβάλλει καινούργιους φόρους στα χαμηλά λαϊκά στρώματα. Κάλεσε δε το ΠΑΣΟΚ να καταδείξει με συγκεκριμένα στοιχεία το αν έχει επιβληθεί ένα ευρώ φόρος στις πλάτες των ελλήνων πολιτών: «… τα τελευταία χρόνια σχεδόν οι μισοί έλληνες δεν πληρώνουν φόρο γιατί αυξήσαμε τα αφορολόγητα όρια», ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα της κοινωνικής πολιτικής για την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για ευπαθείς ομάδες.
Οικονομική πολιτική
Ο κ. Τζίμας υπεραμύνθηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: « Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μας έφερε να μπορούμε σήμερα να στηρίζουμε εμπράκτως το τραπεζικό σύστημα της χώρας να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Στηρίζοντας τις ελληνικές τράπεζες στην ουσία στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια».
Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου
Χαρακτήρισε «κρίσιμη» την εβδομάδα που διανύουμε καθώς θα γίνουν ψηφοφορίες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και Προανακριτικής (πρόταση του ΠΑΣΟΚ). Δήλωσε δε μετ’ επιτάσεως ότι η κυβέρνηση θέλει να χυθεί άπλετο φως με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής: «Θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει παράλληλη λειτουργία και Εξεταστικής και προανακριτικής. Θεωρώ επίσης ότι αν η Εξεταστική αποδείξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων θα συσταθεί προανακριτική. Πιστεύουμε ότι εφόσον αποδειχθούν ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες εμείς δεν πρόκειται να κουκουλώσουμε καμιά υπόθεση. Την απόδοση ποινικών ευθυνών την έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Περιμένουμε τα πορίσματα της. Μέχρι την ώρα αυτή δεν έχει αποδειχθεί τίποτε όσον αφορά την εμπλοκή πολιτικών».
Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου – Σκάνδαλο Βατοπεδίου
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τζίμας αναφέρθηκε πολλές φορές στη διακυβέρνηση Σημίτη παραλληλίζοντας το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με το σκάνδαλο της Μονής και τη διαφορά στην αντιμετώπιση του
« Για τη μεγάλη ληστεία του αιώνα, αυτή του χρηματιστηρίου δεν συνεστήθη καν εξεταστική επιτροπή! 1,5 εκ έλληνες έχασαν τις οικονομίες τους και η κυβέρνηση Σημίτη ποιούσε την νήσσαν»
Περί ευθύνης υπουργών
Ο κ. Τζίμας σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την αναθεώρηση του συντάγματος ήθελε να αναθεωρήσει το σχετικό άρθρο περί ευθύνης υπουργών καθώς θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών μετά την έλευση 2 ετών. Καταλόγισε όμως ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την μη αναθεώρηση το οποίο αποχώρησε από τη Βουλή με αποτέλεσμα να μη συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι 180 ψήφοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…