«Καταστρατηγείτε τον Κώδικα»

0

Με ανακοίνωση της η αντιπολίτευση του Δήμου Σταυρούπολης εξηγεί τους λόγους που καταψήφισε τρία θέματα στο Δημοτικό συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου. Τα θέματα αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου καθώς και την ψήφιση του προϋπολογισμού επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δήμαρχο για εκπρόθεσμη ψήφισή του κατά παράβασης του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Ανακοίνωση της αντιπολίτευση στο Δήμο Σταυρούπολης
«Η παράταξη της μειοψηφίας του Δήμου Σταυρούπολης καταψηφίζει το 7°, 8° & 9° θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 16 Δεκεμβρίου 2008 για τους ακόλουθους λόγους:
1) Η διαδικασία κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος (η οποία προηγείται της κατάρτισης και ψήφισης του προϋπολογισμού) δεν είναι σύννομη με τα όσα ορίζει ο Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων (Ν 3463/2006). Πρόκειται για καταστρατήγηση του εφόσον προβλέπει ψήφιση του προϋπολογισμού την 30η Νοεμβρίου και όχι πέραν της δεύτερης Κυριακής του Δεκεμβρίου (εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του από την δημαρχιακή επιτροπή).
2) Η διαδικασία σύνταξης του τεχνικού προγράμματος δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων, της τοπικής κοινωνίας δηλαδή, εξαιτίας του ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από την δημοτική αρχή η λήψη απόφασης από αυτά.
3) Δεν τηρήθηκε η προφορική δέσμευση του Δημάρχου προς το δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη χρονιά για εμπρόθεσμη ψήφιση του προϋπολογισμού και κατ’ επέκταση της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος στα χρονικά όρια που προβλέπονται από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, ύστερα από την υποβολή της ένστασης μας για εκπρόθεσμη ψήφιση του προϋπολογισμού κατά τη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2007.
Κατόπιν των παραπάνω είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε τα παραπάνω θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί θέλουμε να είμαστε σύννομοι με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων πρωτίστως όμως με το αίσθημα ευθύνης για την τήρηση των λόγων και των έργων μας από τα οποία θα κριθούμε από τους συνδημότες μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …