Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Δράσεις των ‘Γυναικών χωρίς Σύνορα’ της Ξάνθης για το 2007

Δράσεις των ‘Γυναικών χωρίς Σύνορα’ της Ξάνθης για το 2007

0

Συνεχίζουν δυναμικότερες την κοινωνική τους προσφορά οι ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα’ του Τμήματος Ξάνθης, μετά από ένα έτος γεμάτο δράσεις ανθρωπιάς και πρωτοβουλίες φιλευσπλαχνίας.
Με γνώμονα το να απαλύνουν τον πόνο και να βοηθάνε όπως και όποτε μπορούν οι γυναίκες αυτές κατάφεραν να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για κάποιους και να χαρίσουν χαμόγελα σε παιδιά που δεν τους δίνεται η χαρά και η στοργή απλόχερα.
Αξίζει να σημειώσουμε την προσφορά του συλλόγου για το 2007:
1. Συμμετείχαν εθελοντικά στην φύλαξη και ψυχαγωγία των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Προτείνανε και υλοποιήθηκε συναυλία κατά την τελετή λήξης του σχολικού έτους με την ευγενική συμμετοχή του συγκροτήματος «Βόρειος Ήχος».
2. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις κατά την διάρκεια του έτους στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής όπου παραδόθηκαν: ρούχα, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για τους άπορους κρατουμένους.
3. Συμμετείχαν οικονομικά στην αποφυλάκιση 35χρονου κρατουμένου, πατέρα 5 παιδιών που είχε καταδικασθεί για τροχαία παράβαση και πρόκληση σωματικής βλάβης.
4. Συμμετείχαν επίσης οικονομικά με το ποσό των 1045€ στον Τηλεμαραθώνειο της 7/5/2007 που διοργάνωσε ο σύλλογος «Ελπίδα» με σκοπό την ίδρυση του Πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά.
5. Συνεργαστήκαν με γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την δωρεάν διευθέτηση δύσκολων και δαπανηρών προβλημάτων υγείας.
6. Ενίσχυσαν οικονομικά οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις και ανέλαβαν την μετάβαση τους στα Νοσοκομεία με δικά μας μεταφορικά μέσα.
7. Διοργάνωσαν εκδρομή με την συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό που βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Πρόσφεραν συνδρομές μελών, έκτακτες εισφορές, ρούχα και τρόφιμα και οργάνωσαν μία εκδήλωση με ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τα 53 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
8. Συνεργάζονται με το Μουσείο και την Ακαδημία Παιδικής Τέχνης προσφέροντας βοήθεια στις ΒIENNALE Παιδικής Ζωγραφικής.
9. Συνεργάστηκαν με το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών Θεσ/νίκης προκειμένου να παράσχουνε βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά. Φρόντισαν να βρεθεί εργασία για άνεργους νέους (άνδρες και γυναίκες) πάντοτε στα πλαίσια των δυνατοτήτων του συλλόγου. 10.Συμμετείχαν στην προσπάθεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο περιβάλλον.
11. Ανέλαβαν την οικονομική και ηθική στήριξη οικογένειας με σοβαρά προβλήματα υγείας και διαβίωσης. Βοήθησαν στο να εγκατασταθούν σε ένα κατάλληλο διαμέρισμα το οποίο εξοπλίσθηκε πλήρως, χάρις στις προσφορές φίλων και μελών.
12. Προμηθεύσανε έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, τρόφιμα, ρούχα από προσφορές δικές τους και φίλων του Σωματείου σε άπορες οικογένειες, πολύτεκνους και σε άτομα με αναπηρίες, συνεργαζόμενοι με τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού της πόλης μας.
13. Τον Δεκέμβριο μοίρασαν δέματα με τρόφιμα σε 15 άπορες οικογένειες της πόλης μας.
Τέλος, δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν δημιουργικά και τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

‘Γνώση και προσοχή σώζουν τη ζωή’

Εβδομάδα οδικής ^…