Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Κατηγορίες που καλούνται ν’ ανατρέψουν

Κατηγορίες που καλούνται ν’ ανατρέψουν

0

Την έντονη αντίδραση των βενζινοπωλών σε όλη τη χώρα έφεραν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 που απαντούν προς το παρόν με επιστολή της Ομοσπονδίας τους ενώ πλήρως εναρμονισμένοι με τις θέσεις που εκφράζονται δηλώνουν οι βενζινοπώλες του νομού Ξάνθης τονίζοντας ότι για ακόμη μια φορά καλούνται ν’ αποδείξουν ότι δεν ισχύουν οι κατηγορίες που επαναλαμβάνονται από συγκεκριμένα πρόσωπα.
Θυμωμένος και έντονα προβληματισμένος αν και προετοιμασμένος φάνηκε ο Χ. Χαραλαμπίδης Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ξάνθης μετά την εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου ‘Αποδείξεις’ στον ΑΝΤ1 και τα όσα παρουσιάστηκαν. ¨όπως μας είπε ο κ. Χαραλαμπίδης: «δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα παρουσιάστηκαν κι αν υπήρχε κάποιος χημικός στο πάνελ της εκπομπής θα εξηγούσε ότι δεν ισχύει η μονάδα μέτρησης που αναφέρθηκε αλλά και η ιδιαιτερότητα του όγκου των καυσίμων. Ωστόσο καλυπτόμαστε απολύτως απ’ τα όσα αναφέρει η επιστολή της Ομοσπονδίας την οποία στείλαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αλλά δεν αναφέρθηκε. Για ακόμη μια φορά καλούμαστε ν’ αποδείξουμε ότι ‘δεν είμαστε ελέφαντες’ αφού η ζημιά έγινε και όσοι δε γνωρίζουν, θα πρέπει τώρα να πεισθούν ότι δεν ισχύουν τα όσα παρουσιάστηκαν. Έχει συμβεί και στο παρελθόν και βλέπουμε να επαναλαμβάνεται. Προς το παρόν θα μείνουμε στην επιστολή».
Η επιστολή της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος
«Νέες επιθέσεις κατά των βενζινοπωλών. Η «έρευνα» του Ε.Μ.Π, και του κ Ν. Ευαγγελάτου.
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου κύκλου επιθέσεων κατά του κλάδου των βενζινοπωλών. Είναι ένα μέρος μιας στρατηγικής επίθεσης που εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια από διάφορους κύκλους ισχυρών συμφερόντων, που κεντρικό στόχο έχουν την άλωση και μονοπώληση της λιανικής αγοράς υγρών καυσίμων. Οι 8.000 βενζινοπώλες στέκονται εμπόδιο στα σχέδια αυτά και έχουν μπει στο στόχαστρο για να απαξιωθούν ηθικά στα μάτια της κοινής γνώμης για να ανοίξει ο δρόμος λήψης κάθε μέτρου σε βάρος τους. Αυτή είναι η ουσία όλων των τελευταίων επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος ανεξάρτητα από τη μορφή που κάθε φορά παίρνουν.
Σημειώνουμε ενδεικτικά τις επιθέσεις από διάφορες πλευρές μεγάλων συμφερόντων για να καταργηθεί το ωράριο, να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας του κοινού για να μπορούν να ανοίγουν πρατήρια και στα υπόγεια των σούπερ μάρκετ, η ανάγκη να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των βενζινοπωλών και να παραδοθεί η λιανική σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ δήθεν για να είναι φθηνές οι τιμές!!!.
Στις 14.5.2008 με κατάπληξη είδαν οι βενζινοπώλες της χώρας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και στην Εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις» να αναμασάται μια έρευνα του ΕΜΠ, η οποία με χρήση μη πιστοποιημένων και μη νόμιμων μέτρων και σταθμών έβγαλε το 80% των βενζινοπωλών της χώρας «κλέφτες» μάλιστα για να γίνει πιστευτή η έρευνα την επανέλαβε με τον ίδιο, αλλά πολύ κακέκτυπο τρόπο, η ομάδα του δημοσιογράφου.
Η έρευνα του ΕΜΠ έχει αυτοκαταργηθεί ως προς την αξιοπιστία της από τον ίδιο τον ερευνητή που την επέβλεψε παραδεχόμενος ότι δεν έκανε μετρήσεις με τα ισχύοντα νόμιμα μέτρα ούτε με ένα νόμιμο και πιστοποιημένο σύστημα δειγματοληψίας και μέτρησης.
Πράγματι το σύστημα της μέτρησης με κιλά στα υγρά καύσιμα είναι παράνομο για οποιαδήποτε συναλλαγή και όποιος τολμήσει να το χρησιμοποιήσει θα υποστεί τις συνέπειες. Μοναδική νόμιμη μονάδα μέτρησης των υγρών καυσίμων είναι το λίτρο. Το ΕΜΠ και ο κ. Ευαγγελάτος μετρώντας με κιλά καύσιμα που τα πρατήρια είναι υποχρεωμένα από το νόμο να πουλάνε με λίτρα στην ουσία ακύρωσε την έρευνα, αλλά πέτυχε να συκοφαντήσει τους βενζινοπώλες. Το σύστημα μέτρησης με κιλά είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν χρησιμοποιείται πουθενά στον κόσμο.
Η 0ΒΕ για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το παράνομο αυτού του συστήματος μέτρησης και δειγματοληψίας έστειλε στις 14 Νοεμβρίου 2007 εξώδικο προς τον κ Στάμο Στούρνο, καθηγητή ΕΜΠ, ως εκπρόσωπο του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου απαιτώντας να απαντήσει επί της νομιμότητας της έρευνας. Καμία απάντηση δεν λάβαμε και θεωρούμε τη σιωπή επιβεβαίωση των θέσεων μας.
Επί της ουσίας η έρευνα έχει καταρριφθεί Οι βενζινοπώλες τηρώντας το νόμο σε καμία περίπτωση δεν εμπίπτουν στις δήθεν παρανομίες που τους προσάπτει η «έρευνα» είτε του ΕΜΠ, είτε του κ Ευαγγελάτου. Αντίθετα αυτοί παραβαίνοντας το νόμο για τα μέτρα και σταθμά κατάφεραν να βγάλουν τους βενζινοπώλες παραβάτες!
Αξίζει να πούμε εδώ ότι οι έρευνες του ΕΜΠ που γίνονται κατά τακτά διαστήματα χρηματοδοτούνται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών και εταιρείες εμπορίας, οι οποίες έχουν σαν κύριο στόχο την εκτόπιση των βενζινοπωλών από την αγορά και τη μονοπώληση της.
Όλες αυτές οι επιθέσεις και οι «έρευνες» ανεξαρτήτως των υποκειμενικών διαθέσεων στοχεύουν στην απαξίωση των βενζινοπωλών στη συνείδηση των πολιτών για να ανοίξει ο δρόμος για την άλωση της αγοράς. Και ας μη πουν ότι δεν ξέρουν τι θα πάθουν οι καταναλωτές αν ολιγοπωληθεί και η λιανική των καυσίμων. Οι καταναλωτές πάντως το γνωρίζουν καλά αφού πληρώνουν για ελληνικά προϊόντα ακριβότερα από τους ξένους επειδή ακριβώς εδώ έχουν μονοπωληθεί πολλοί κλάδοι.
Δεν θα μπούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες των «αποδείξεων» που μόνο αποδείξεις δεν ήταν. Θα μείνουμε στο πολιτικό μέρος που μας ανησυχεί γιατί προστίθεται στη σειρά επιθέσεων που ο κλάδος δέχεται. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και με τη συνδικαλιστική μας συσπείρωση για να μη μπορεί ο καθένας να μας συκοφαντεί κατά βούληση και να ετοιμάζει το έδαφος για τον αφανισμό των βενζινοπωλών.
Καλούμε τους φίλους καταναλωτές που μαζί τραβάμε τον ανήφορο των τιμών που τελειωμό δεν έχουν να μη δίνουν σημασία σε τέτοιες «έρευνες» που δήθεν γίνονται για το καλό τους και να έχουν εμπιστοσύνη στα νόμιμα μέτρα και σταθμά και σε αυτά με τα οποία η Πολιτεία ελέγχει την αγορά και τους προστατεύει. Η δικιά μας «απόδειξη» είναι ότι ο κλάδος μας έχει από τα μικρότερα ποσοστά παραβατικότητας στις λίστες των ελεγχομένων κλάδων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπουργείων. Αυτό αρκεί για την ώρα».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…