Κάποιοι πρέπει να τους φυλάνε…

0

Πλιάτσικο κανονικό, τύπου Αλβανίας όταν άνοιξαν τα σύνορα, υφίστανται οι κάτοικοι των 26 οικισμών του Δήμου Σταυρούπολης! Στην περιοχή δρουν συμμορίες εκ Βουλγαρίας – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – οι οποίοι περνούν νομότυπα τα σύνορα ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που πηγαίνουν στο Παζάρι της Ξάνθης και στην επιστροφή επιχειρούν ληστρικές επιδρομές στα σπίτια των οικισμών του Δήμου Σταυρούπολης!
«Κλειδαμπαρανόμαστε από τις 8 στα σπίτια μας!»
«Χάσαμε την ησυχία μας! Φοβόμαστε! Κλειδαμπαρανόμαστε από τις 8 στα σπίτια μας! Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο χωριό μας» καταγγέλλει η κα Ευδοξία από το Νεοχώρι, η οποία δέχτηκε επίθεση …στο ψυγείο της (σε μια εξωτερική κουζίνα που δεν κλείδωσε) όπου κυριολεκτικά της το άδειασαν όταν εκείνη κοιμόταν αλλά και επιπλέον αφήρεσαν και το αλυσσοπρίονο του άντρα της (600 ευρώ) και το ρολόι της αφού δεν βρήκαν χρήματα.
Από τον γείτονά της έκλεψαν μια μοτοσικλέτα 5.000 ευρώ, μαζεύουν ότι βρουν ακόμη και ρούχα από μπουγάδες! «Έρχονται στα σπίτια μας κρατώντας κάτι λούκια και μας ρωτούν αν θέλουμε να μας περάσουν λούκια. Είναι κακοντυμένοι και συχνά ζητιανεύουν», σημειώνει η κα Ευδοξία η οποία έχει απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Σταυρούπολης και έχει καταγγείλει τις κλοπές: «Νιώθουμε ανασφάλεια! Υπάρχουν τόσοι ηλικιωμένοι στο χωριό που ζουν μόνοι τους. Δεν ξέρουμε και τι διαθέσεις έχουν…αν δεχτούμε επιθέσεις! Επιτέλους ποιος θα μας προστατεύσει;».
Κάποιοι να τους φυλάνε…
Και η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης απαντά στο ερώτημα δια του αξιωματικού υπηρεσίας: « Κάνουμε καθημερινά περιπολίες με όχημα και δύο άνδρες. Παράλληλα 1 – 2 φορές την εβδομάδα γίνονται περιπολίες με συνεργείο από την Α.Σ. Ξάνθης. Τους έχουμε εντοπίσει και πολλές φορές τους απελαύνουμε. Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν όταν δουν ύποπτες κινήσεις στο χωριό τους, ξένα αυτοκίνητα ή όταν τους εντοπίσουν. Να είναι προσεκτικοί και να παίρνουν μέτρα ασφάλειας».
Η προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη είναι συνταγματικό του δικαίωμα
Αλλά και ο Δήμαρχος Σταυρούπολης είναι ενήμερος και μάλιστα έχει φέρει το θέμα προς συζήτηση στην ΤΕΔΚ προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά γιατί και σ’ άλλους Δήμους(Αβδήρων , Σελέρου) έχει εμφανιστεί το φαινόμενο του πλιάτσικου. Και μπορεί μεν οι κλοπές να είναι ευτελούς αξίας αλλά το θέμα έχει κοινωνικές προεκτάσεις καθώς καλλιεργεί ανασφάλεια για την ζωή και την περιουσία στον πολίτη – αγαθά – τα οποία σύμφωνα με το σύνταγμα πρέπει να προστατεύει η πολιτεία.
Επίσης ο κ. Καρασκαλίδης όπως μας είπε έχει απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και στο Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης ζητώντας εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας καθώς και επαρκή στελέχωση του Α.Τ. Σταυρούπολης το οποίο έχει 11 αστυνομικούς και απ’ αυτούς το Σαββατοκύριακο που παρατηρούνται οι κλοπές μένουν λιγότεροι καθώς οι υπόλοιποι …φυλάνε τα γήπεδα! Όσον αφορά τους συνοριοφύλακες αυτοί …σύνορο σπάνια βλέπουν αφού ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τους λαθρομετανάστες και αυτοί συλλαμβάνονται όταν έχουν περάσει τα σύνορα!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

Ισχυρό «πονοκέφα_…