Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

«Πονοκέφαλος» στη «Στέγη Γραμμάτων»

0

Ισχυρό «πονοκέφαλο» προκαλεί στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Ξάνθης» η …εργασιακή διελκυστίνδα που φέρει σφραγίδα δικαστικής απόφασης μεταξύ αυτής και μιας εργαζόμενης σ’ αυτή κατά τα έτη 1993 – 2006 με διακοπή 2 χρόνων. Συγκεκριμένα με πρωτόδικη δικαστική απόφαση η «Στέγη» καλείται άμεσα να καταβάλει στην εργαζόμενη το ποσό των 21.500 ευρώ και τους τόκους για δεδουλευμένα κα μη καθώς και άλλα 72.000 ευρώ για τα οποία ασκήθηκε έφεση από την «Στέγη», ενώ έχει λυθεί το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που ανέρχονταν σε 75.000 ευρώ με διακανονισμό της «Στέγης» με το ΙΚΑ.
Παράλληλα και επειδή δεν υπήρξε κάποιος διακανονισμός και χρονικός προσδιορισμός ως προς την καταβολή των ποσών που επιδικάστηκαν μεταξύ της «Στέγης» και της εργαζόμενης, η δεύτερη προβαίνει σε κατάσχεση του ακινήτου της «Στέγης» που βρίσκεται επί της 28ης Οκτωβρίου.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εν λόγω εργαζόμενη ήταν υπάλληλος στη «Στέγη» από το 1993 με συμβάσεις. Στη συνέχεια το 1997 δεν συμπεριλήφθηκε στους 7 υπαλλήλους που έγιναν αορίστου χρόνου. Για δύο χρόνια δεν εργάστηκε και κατόπιν προσέφυγε στον ΑΣΕΠ. Με δικαστική απόφαση επαναπροσλήφθηκε με σύμβαση και εργάστηκε από το 2000 – 2005. Το 2006 παραιτήθηκε γιατί διορίστηκε ως νηπιαγωγός. Προσέφυγε στα δικαστήρια διεκδικώντας μισθούς και ένσημα από το 1997 και πρωτόδικα δικαιώθηκε. Παρότι όπως η ίδια μας πληροφόρησε επιζήτησε κάποιο διακανονισμό μέσω της δικηγόρου της για την καταβολή των επιδικασθέντων τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και η πρόεδρος της «Στέγης» κα Καραγιαννίδου – όπως δηλώνει – αντιπαρήλθαν την απαίτηση της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε χρήματα, κάντε ότι θέλετε…». Για το λόγο αυτό – σύμφωνα με την ίδια – αποφάσισε να προβεί σε κατάσχεση.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, μιλώντας σε τοπικό κανάλι για το θέμα είπε ότι μέσα στο 2008 θα ενισχυθεί η «Στέγη», ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και ότι θα κινηθεί νομικά ο Δήμος. Ήδη ασκήθηκε έφεση.
Κάλεσε δε την εργαζόμενη να σκεφτεί ότι ωφελήθηκε από τον Δήμο, ότι εργάστηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και σήμερα που διορίστηκε στρέφεται εναντίον του ζητώντας κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου και της σύστησε να κάνει υπομονή και το θέμα θα λυθεί.
Η κα Καραγιανίδου δήλωσε στο «Ε»: «Αυτά που κάνει η εν λόγω κυρία για μένα είναι ντροπή», ενώ ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος μέλος του Δ.Σ. της «Στέγης», τόνισε ότι «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα άστοχων χειρισμών και καταδεικνύουν έλλειψη προγραμματισμού της δημοτικής αρχής».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…