Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Αρσενικό» το 2008 που δεν βιαζόταν να’ ρθει…

«Αρσενικό» το 2008 που δεν βιαζόταν να’ ρθει…

0

Η ανατολή του 2008 βρήκε τον νομό Ξάνθης σε ήρεμους ρυθμούς με τους πολίτες να απολαμβάνουν τις αργίες και αφήνοντας τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να δεχθούν το νέο έτος χωρίς συμβάντα ενώ το πρώτο ξανθιωτάκι γεννήθηκε το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς κι ως αγόρι, σηματοδοτεί για πολλούς, τον δυναμισμό του 2008.
Με τη σειρά της όλη η ανθρωπότητα, ανάλογα με τη θέση της στον πλανήτη, γιόρτασε το ευτυχές γεγονός της αλλαγής του χρόνου με διάφορους τρόπους κυρίως φαντασμαγορικούς. Η χαρά της αποχώρησης του 2007 ή του ερχομού του 2008; Όπως και να’ χει, το διασκεδάσαμε δεόντως και στη χώρα μας και φυσικά στην Ξάνθη, όπως και όσο μπορούσε ο καθένας.
«Αρσενικό» το νέο έτος
Μπορεί το ημερολόγιο με την παρούσα μορφή του να είναι ανθρώπινο εφεύρημα αλλά η παράδοση θέλει να παρακολουθούμε τα πρώτα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας απ’ το πρώτο λεπτό της νέας μέτρησης που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους.
Το πρώτο μωράκι που γεννήθηκε το 2008, φέτος άργησε σε σχέση με τα παρελθόντα χρόνια αφού είδε το φως της μέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου στις 12.25΄. Πρόκειται για ένα αγοράκι που έφερε στον κόσμο με καισαρική η συμπατριώτισσά μας Ντελή Χουσεϊν Ογλού Χαμιζέ και ζυγίζει 2.640 κιλά. Το βρέφος μεταφέρθηκε στην νεογνολογική μονάδα του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ενώ η μητέρα αναρρώνει φυσιολογικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης.
«Αρσενικό» λοιπόν το 2008 άρα δυναμικό, αποφασιστικό, ολιγόλογο, δυνατό κι ελπίζουμε και αποφασιστικό. Αν πάρει όλα τα «αρσενικά» χαρακτηριστικά, μάλλον θα πρέπει ν’ αναμένουμε αργές αλλά ουσιαστικές εξελίξεις με δυναμικές παρεμβάσεις και λύσεις.
Ησυχία, τάξη και ασφάλεια
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όλα κύλησαν ομαλά τις πρώτες ώρες του 2008 αφού δε χρειάστηκε η επέμβαση των οργάνων ούτε υπήρξαν δυσάρεστα αποτελέσματα απ’ τους ελέγχους που έγιναν σε οδηγούς που φαίνεται ότι δεν το’ ριξαν και πολύ έξω, φέτος. Το πρώτο συμβάν της νέας χρονιάς ήταν ένα μικρό ατύχημα μεταξύ αυτοκινήτων στην οδό Αδριανουπόλεως στις 1.15΄, με υλικές μόνο ζημιές.
Όσο για την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης, όπως μας ενημέρωσε ο Υποδιοικητής, δεν είχε καμιά κλήση την Πρωτοχρονιά για κάποιο συμβάν κι όλοι εύχονται να σηματοδοτεί την ηρεμία που θα κυλήσει ο χρόνος που μόλις ξεκίνησε να μετράει.
Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε να είναι ένα ήρεμο έτος για τον Νομό και η ετοιμότητα των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο στις απαραίτητες ασκήσεις. Καλή Χρονιά σε όλους!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…