Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Η Πολυτεχνική καλωσόρισε τους πρωτοετείς της

Η Πολυτεχνική καλωσόρισε τους πρωτοετείς της

0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο «Κ. Καραθεοδωρής», στα Κιμμέρια, η τελετή υποδοχής των πρωτοετών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Διαμαντής, ο οποίος αφού συνεχάρη τους πρωτοετείς για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην Σχολή, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της Σχολής αλλά και στους στόχους που θα πρέπει να έχουν οι νεοεισελθόντες, οι οποίοι κατά τον ίδιο θα πρέπει να υπερβαίνουν το στενό γνωστικό αντικείμενο της Σχολής, επεκτείνοντας τα ενδιαφέροντά τους και εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που τους δίνει τόσο η Σχολή όσο και η ίδια η πόλη της Ξάνθης. Αναφέρθηκε επίσης στον ανταγωνισμό που αυτοί θα συναντήσουν αλλά και στο διδακτικό προσωπικό που θα τους συμπαρασταθεί ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα γνωστικά και επαγγελματικά εφόδια για να ανταπεξέλθουν σε αυτόν. Κλείνοντας αναφέρθηκε στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο θεσμός του Δημοσίου Πανεπιστημίου σήμερα, ζητώντας από τους πρωτοετείς να συμβάλλουν στην παραγωγή πραγματικού έργου μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτές αλλά και η πρόσφατη «βόμβα», όπως την χαρακτήρισε, των Κολεγίων.
Στην συνέχεια, τους πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισαν οι πρόεδροι των τριών από τα πέντε τμήματα της Σχολής που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος, κ. Φωτιάδης, εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, ο πρόεδρος των μελών του διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής, καθώς και ο εκπρόσωπος των φοιτητών της Σχολής.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και στους πρωτεύσαντες Θρακιώτες φοιτητές και στις πρωτεύσασες Θρακιώτισσες φοιτήτριες και έκλεισε με ένα μουσικό ταξίδι από την Ομάδα Μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών και Φοιτητριών Ξάνθης «Η Γέφυρα» με την συνοδεία της χορωδίας φοιτητών και φοιτητριών της Πολυτεχνικής Σχολής.
Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε δεξίωση.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΈΝΤΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑ

Κάθε φορά που ανα …