Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ξεκίνησε και υλοποιείται με επιτυχία

Ξεκίνησε και υλοποιείται με επιτυχία

0

Συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία η υλοποίηση του Προγράμματος ενημέρωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μουσουλμάνους, Παλιννοστούντες και Αθιγγάνους και αφορά εκτός του νομού Ξάνθης και τους Νομούς Ροδόπης και Έβρου. Στο νομό Ξάνθης έγιναν ομιλίες στον Εχίνο και στο Ωραίον του δήμου Μύκης και στις κοινότητες Κοτύλης και Σατρών.
Σήμερα Τετάρτη η συγκέντρωση – ομιλία θα γίνει σε καφενείο στις Σάτρες το απόγευμα, όπου και κλείνει ο κύκλος της ορεινής μουσουλμανικής περιοχής. Στις ομιλίες – ημερίδες ομάδα πέντε Γεωπόνων μιλούν για τις διαδικασίες μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών κτηνοτροφικών προϊόντων, τεχνικές για την βελτίωση της Γεωργικής κτηνοτροφικής παραγωγής, ενημέρωση για το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης και άλλα παρεμφερή θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς της ορεινής περιοχής.
Χαρακτηριστικό των ημερίδων στα ορεινά χωριά του νομού είναι ο διάλογος που αναπτύσσεται, οι διάφορες απορίες που εκφράζονται από τους αγρότες και λύνονται από την ομάδα των ομιλητών.
Σημειώνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε με θετικό τρόπο δεκτή στην περιοχή και ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις τόσο από τον αριθμό των συμμετεχόντων όσο και από το διάλογο που ακολουθεί, αποδεικνύει ότι σωστά επελέγει η υλοποίηση αυτού του προγράμματος που ενημερώνει, πληροφορεί και ευαισθητοποιεί ειδικές ομάδες πληθυσμού της ακριτικής Θράκης.
Το πρόγραμμα του υπουργείου συνεχίζεται στο Δήμο Σταυρούπολης και σε δήμους της πεδινής περιοχής του νομού Ξάνθης, Βιστονίδας και Τοπείρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…