Φλας στον Τόπειρο

0

Η δημαρχιακή καρέκλα μπορεί να έχει την αίγλη της αυτοδιοικητικής εξουσίας αλλά παράλληλα έχει και όλα τα αγκάθια που απορρέουν απ’ αυτή που καλείται ο καθήμενος εκάστοτε δήμαρχος να…υπερπηδήσει καθώς οι εκάστοτε επιλογές του κρίνονται στο τέλος της τετραετίας. Έτσι και ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου έχει πολλά αγκάθια στο δρόμο του αυτόν τον καιρό μιας και ο δήμος του έχει …περιφερειακό ενδιαφέρον αφού συμπεριλαμβάνεται στη συνθήκη Ραμσάρ ενώ παράλληλα φιλοξενεί έναν ΧΥΤΑ που ως γνωστόν το… βέτο του Δ.Σ. Τοπείρου (μη παραχώρηση του οικοπέδου δίπλα στον ΧΥΤΑ) …τίναξε στον αέρα το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που τόσο επιμελώς προσπαθούσε να περάσει ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος.
Προσχώρηση Τάτση στη θέση Χατζηευαγγέλου για τα Μάγγανα
Και όσο μεν αφορά τη συνθήκη Ραμσάρ και τη διελκυστίνδα Χατζηευαγγέλου – Τάτση αναφορικά σε ποια ζώνη ανήκει η περιοχή της παραλίας Μαγγάνων ο κ. Χατζηευαγγέλου φαίνεται να δικαιώνεται αφού οι εξελίξεις τείνουν προς τη δική του άποψη την οποία κατέθεσε με έγγραφα που πιστοποιούν ότι από το 2000 η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Γ2 Ζώνη. Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τα έγγραφα αυτά (τα δημοσίευσε το «Ε») βρίσκονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα κατέθεσε και συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Τάτσης, ο οποίος μάλιστα – σύμφωνα με τα λεγόμενά του στη σύσκεψη – φάνηκε να υπαναχωρεί από την αρχική του θέση (υποστήριζε ότι η περιοχή είναι ζώνη Β) και να αποδέχεται τη θέση Χατζηευαγγέλου.
Κεραυνός εν αιθρία η δήλωση Τζίμα για το ΧΥΤΑ
Και ενώ αυτή η υπόθεση φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο της μια άλλη υπόθεση που φαινόταν κλειστή άνοιξε ρηξικέλευθα με μια δήλωση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Τζίμα και αφορά το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε ότι το Σχέδιο παραμένει ως είχε με ένα ΧΥΤΥ στο Δήμο Τοπείρου, δημιουργώντας έτσι ένα δυσμενές κλίμα και αδειάζοντας τον περιφερειάρχη κ. Σταμάτη, ο οποίος σύμφωνα και με πρόσφατες τις δηλώσεις του κάνει λόγο για δύο ΧΥΤΥ (Έβρο – Καβάλα) και ετοιμάζεται να καταθέσει προς έγκριση την αναθεώρηση του Σχεδίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σεπτέμβριο.
Αναφορικά με το θέμα ο κ. Χατζηευαγγέλου δήλωσε …ξαφνιασμένος από τις δηλώσεις του υπουργού κ. Τζίμα – του οποίου παρεμπιπτόντως η καταγωγή είναι από το Δήμο Τοπείρου – και σημείωσε ότι το Δ.Σ. μίλησε και δεν έχει λόγο να ξαναμιλήσει καθώς παραμένει αμετακίνητο από τις θέσεις του, στέλνοντας έτσι το μήνυμα του «Μολών Λαβέ»!
Περιμένοντας την ΚΕΔ…
Επίσης ένα ακόμη θέμα που καλείται να λύσει ο Δήμαρχος Τοπείρου που αφορά το κάμπινγκ Ερασμίου καθώς μετά τη λύση του προηγούμενου ιδιοκτησιακού του καθεστώτος (Φωνή της Αμερικής) και την ανάληψή του από την ΚΕΔ, ο δήμος ζήτησε εγγράφως την παραχώρηση χρήσης από την ΚΕΔ προκειμένου να οργανώσει και να νοικοκυρέψει το κάμπινγκ. Όμως η ΚΕΔ δεν έχει απαντήσει ακόμη και έτσι δημιουργείται το εξής φαινόμενο. Οι …κατασκηνωτές του Ερασμίου να τεθούν στην παρανομία και λογικά να πρέπει να αποχωρήσουν και ο δήμος να σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού δεν νομιμοποιείται να παρέχει καμιά υπηρεσία (μάζεμα σκουπιδιών ύδρευση κ.λ.π.)αφού δεν έχει τη χρήση και απλά να περιμένει πότε η κρατική γραφειοκρατία θα απαντήσει!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…