«Καλημέρα» με χιόνι και κρύο

0

Χιόνι και κρύο συνόδευσαν τις πρώτες μέρες του νέου έτους αν και οι περιοχές που ευτύχησαν να δουν χιόνι στο νομό Ξάνθης ήταν μόνο στα βόρεια ενώ οι υπόλοιπες έμειναν μόνο στη συννεφιά και το κρύο.
Την ειδυλλιακή εικόνα που έχουμε όλοι μας για την πρωτοχρονιά, μεσούντος του χειμώνα, ευτύχησαν να ζήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των βορείων περιοχών του νομού Ξάνθης αφού το βράδυ της πρωτοχρονιάς χιόνισε χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Νομαρχίας και του Δήμου Σταυρούπολης.
Άμεση επέμβαση προς αποφυγή προβλημάτων
Όπως μας ενημέρωσε τόσο ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης όσο και ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γ. Καρασακαλίδης, απ’ τις πρώτες ώρες που άρχισε να πέφτει το χιόνι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα από αποκλεισμούς.
Όπως μας είπε ο κ. Καρασακαλίδης δόθηκε πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο και στο Δασικό Χωριό που είχε πολλούς επισκέπτες λόγω των ημερών. Το μέλημα των αρμοδίων ήταν να διεξαχθεί ομαλά η μετακίνηση των επισκεπτών της ορεινής περιοχής που είχαν επιλέξει να διαμείνουν στους ξενώνες της περιοχής λόγω του ότι η Τετάρτη ήταν η μέρα αναχώρησης των παλαιών και άφιξης των νέων.
Σημειώνουμε ότι οι βασικοί άξονες Ξάνθης –Σταυρούπολης και Ξάνθης – Εχίνου έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα.
Πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες
Η φετινή συγκυρία για την ορεινή περιοχή, με την λειτουργία και νέων ξενώνων που προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες και την χιονόπτωση των πρώτων ημερών του έτους, φέρνει στην επιφάνεια τις ευθύνες των ιθυνόντων που αυξάνονται αναλογικά με την ανάπτυξη της περιοχής σε πόλο έλξης επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα που επιθυμούν να βρεθούν κοντά στη φύση κι επιλέγουν να διαμείνουν στους πολλούς πλέον ξενώνες που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο το Δήμο Σταυρούπολης.
Τις ευθύνες αυτές ανέφερε ο Δήμαρχος Γ. Καρασακαλίδης τονίζοντας ότι ο μηχανισμός του δήμου πρέπει να στηρίζει τις προσπάθειες των ιδιωτών που επιλέγουν να επενδύσουν στη νέα μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή και με συνεργασία να λειτουργούν όλοι προς τον κοινό στόχο που είναι η προώθηση και η ανάπτυξη της περιοχής. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, η δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις και τι αναμένουν οι δημότες και κύριο μέλημα αποτελεί η πρόληψη και η εξέλιξη για την πρόοδο του Δήμου.
Η επισκεψιμότητα στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη και τις ημέρες των αργιών της Πρωτοχρονιάς ενώ οι επισκέπτες του τριημέρου των Θεοφανίων άρχισαν ήδη να καταφθάνουν όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καρασκακαλίδης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα σήμερα στην Πολυτεχνική

Στα πλαίσια του Ε …