Επί ποδός οι κάτοικοι!

0

Μια ευχάριστη νότα που συνάμα αποτελεί και μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά και μέγα γεγονός του καλοκαιριού, διακόπτει από χθες την …ραστώνη της καθημερινότητας των κατοίκων των Αβδήρων! Το περίμεναν πολύ καιρό και ιδού! Άρχισαν χθες τα γυρίσματα της σειράς «Ματωμένα χώματα» που αποτελεί μια φιλόδοξη τηλεοπτική διασκευή του μυθιστορήματος της Διδούς Σωτηρίου και θα προβληθεί την ερχόμενη σαιζόν από το τηλεοπτικό κανάλι «ALPHA».
Η σειρά φέρει τη σφραγίδα της σκηνοθετική ματιάς του Κώστα Κουτσομύτη ο οποίος επέλεξε τα Άβδηρα και το αρχοντικό του Παμουχτσόγλου ως κατοικία των πρωταγωνιστών. Μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών θα πρωταγωνιστούν στη σειρά: Άννα Συνοδινού, Φιλαρέτη Κομνηνού, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Καραμίχος, Δήμητρα Ματσούκα, Τζώρτζης Μουριάδης, Γιώργος Αρμένης.
Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν όλες οι διαδικασίες προετοιμασίας των σκηνικών και μόλις χθες άρχισαν τα γυρίσματα. Στην πρώτη σκηνή που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του κεντρικού ήρωα Μανώλη Αξιώτη τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Καραμίχος έπαιζε η Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία υποδύεται την μητέρα του Άννα. Η Δήμητρα Ματσούκα η οποία υποδύεται την αγαπημένη του βρίσκεται στα Άβδηρα και όπως μάθαμε μια βόλτα της στους δρόμους των Αβδήρων χθες το βράδυ δημιούργησε …πανζουρλισμό στον ανδρικό πληθυσμό! Πολλοί παράτησαν ανοιχτά τα μαγαζιά τους για να θαυμάσουν τα κάλλη της ευειδούς ηθοποιού!
Πολλοί επίσης κάτοικοι θα εμφανιστούν ως κομπάρσοι στη σειρά …κλέβοντας δευτερόλεπτα της πολυπόθητης δημοσιότητας ενώ ο δήμος βοηθά το συνεργείο παρέχοντας εκθεσιακό υλικό από το Λαογραφικό μουσείο αλλά και ζωντανό υλικό όπως… ένα γαϊδουράκι και κάρο, προκειμένου να γίνει σωστότερη η σύνθεση της εικόνας της εποχής. Επίσης έκανε συσκότιση στο δρόμο κοντά στο αρχοντικό αφαιρώντας τους φανοστάτες αφού στην εποχή που αναφέρεται το βιβλίο δεν είχε ρεύμα!
Σύντομα περισσότερα νέα για τα γυρίσματα στα Άβδηρα.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…