Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Διεθνές βραβείο από τη Ρώμη για την Ξάνθη

Διεθνές βραβείο από τη Ρώμη για την Ξάνθη

0

Με 27 θέματα στην ημερησία διάταξη και 2 εκτός, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Αυγούστου θέτοντας τέρμα στην θερινή ανάπαυλα. Στα εκτός ημερησίας ο δημοτικός σύμβουλους της μείζονος αντιπολίτευσης «Πολίτες για την Αλλαγή» μετέφερε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ για την καθυστέρηση των έργων υποδομών που υλοποιεί ο Δήμος. Ο Δήμαρχος μετα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έδωσε την απάντηση ότι το Φθινόπωρο θα υλοποιηθούν τα έργα.
Στη συνέχεια ενημέρωσε το σώμα για το Διεθνές βραβείο που αποδίδεται στην Ξάνθης και τους πολίτες της ως επιβράβευση για την διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα τιμητικό βραβείο που θα αποδοθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στο Καπιτώλιο (Δημαρχείο ) της Ρώμης παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων της πολιτικής και της εκκλησίας.
Το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την έγκριση του προγράμματος «ΣΥΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και την υπογραφή σύμβασης με το ΚΤΕΛ για νέες αστικές γραμμές που θα εξυπηρετούν περιοχές που δεν εξυπηρετούνταν και οι πολίτες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο. Ακούστηκαν πολλές απόψεις γενικότερα για το συγκοινωνιακό της πόλης αλλά και τέθηκε από την αντιπολίτευση η πρόταση της ίδρυσης δημοτικής επιχείρησης αστικής συγκοινωνίας. Τελικά ορίστηκε μια επιτροπή που θα εξετάσει τη σύμβαση και θα παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος. Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα εκτός ενός. Ειδικότερα το θέμα που αφορούσε γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβουλίου επί της επέκτασης κατά 300 τ.μ. του καταστήματος ΛΙΝΤΛ καθώς σύμφωνα με το νόμο όταν γίνεται υπέρβαση των 1.500 τ.μ. σε μια πόλη άνω των 20.000 κατοίκων ζητείται έγκριση του Νομαρχιακού συμβουλίου και γνωμοδότηση του Δημοτικού. Και ενώ ήταν θετική η έγκριση του Νομαρχιακού συμβουλίου το Δημοτικό συμβούλιο αποφάνθηκε αρνητικά, αποδεχόμενο την πρόταση του κ. Ξυνίδη να τηρείται ο νόμος και η φιλοσοφία του. Εκτενές ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…