Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Διαξιφισμοί επί διαδικαστικών θεμάτων

Διαξιφισμοί επί διαδικαστικών θεμάτων

0

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, το ενδιαφέρον, τόσο των παρευρισκομένων όσο και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μονοπώλησε το θέμα της πρότασης για βράβευση από τον Δήμο Ξάνθης της ιδιωτικής επιχείρησης “ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε.”, το οποίο τράβηξε τα επικριτικά “πυρά” της αντιπολίτευσης του Δήμου, με επικεφαλή τον κο Χρήστο Πούλιο ο οποίος παρότι συμφώνησε με την κατεύθυνση της πρωτοβουλίας για βράβευση της τοπικής επιχειρηματικότητας της πόλης μας από τον Δήμο Ξάνθης, κατέθεσε τις ενστάσεις του τόσο για την επιλογή της συγκεκριμένης επιχείρησης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή όσο και για την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης.
Οι ενστάσεις του κου Πούλιου επέσυραν τις διαμαρτυρίες κάποιων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης αλλά και την συναινετική παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος αν και υπερασπίστηκε της επιλογής της συγκεκριμένης επιχείρησης, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κάποιες ελλείψεις στην διαδικασία επιλογής των βραβευθέντων. Υποστηρίζοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο την ιδέα της καθιέρωσης της βράβευσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, πρότεινε να θωρακιστεί ο τρόπος επιλογής των επιχειρήσεων που βραβεύονται μέσω της δημιουργίας μίας διαπαραταξιακής επιτροπής στον Δήμο που θα αναλαμβάνει εφεξής την επεξεργασία των υποψηφιοτήτων για την συγκεκριμένη βράβευση καθώς και την τελική πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της καλύτερης δυνατής επιλογής, πρόταση που βρήκε σύμφωνη σύσσωμη την αντιπολίτευση, μέρος της οποίας, με επικεφαλή τον κο Χ. Μπαντάκ, εξέφρασε την δυσφορία της για την μονοπώληση του ενδιαφέροντος του Συμβουλίου από το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα κατέθεσε και την ένστασή του για τις προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης διαφόρων φορέων από τον Δήμο Ξάνθης ως περιττές, αιτίαση που απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο κο Στυλιανίδη και την συμπολίτευση του Δήμου, ως αβάσιμη. Να σημειωθεί πάντως ότι τελικά αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Ξάνθης προς το Παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, όπως και άλλων Συλλόγων και Σωματείων με διάφορα ποσά.
Τέλος, ως προς τα υπόλοιπα θέματα, τα περισσότερα τυπικού και διαδικαστικού χαρακτήρα, πρέπει να αναφερθεί ότι ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Γ.Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …