Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Χωρίς εφημερίες από τον Νοέμβριο το Γ.Ν.Ξάνθης

Χωρίς εφημερίες από τον Νοέμβριο το Γ.Ν.Ξάνθης

0

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008, στις 12:30’μ.μ., η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ξάνθης, απόντος του Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γ. Παυλίδη, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για να δώσει κατάθεση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Δικαστικού Λειτουργού που διερευνά την υπόθεση.
Το θέμα που απασχόλησε, εκτός ημερησίας διατάξεως, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ήταν η κατάσταση με τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με εισηγήτρια την κα Τσούλου, από την μείζονα αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την κα Τσούλου, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γ.Ν.Ξ. είναι ασφυκτική, μετά και την εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας σχετικά με τα ωράρια του ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα η δυνατότητα να πραγματοποιεί το Νοσοκομείο εφημερίες θα υπάρχει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους περίπου, δημιουργώντας έτσι πολύ σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της φροντίδας υγείας όλων των βαθμίδων των κατοίκων ολόκληρου του νομού.
Από τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη τα περισσότερα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με πιο αξιοσημείωτα αυτά της ανασυγκρότησης τριμελούς επιτροπής που θα προβεί σε ελέγχους σε επικίνδυνες και ετοιμόρροπες οικοδομές, εκτός Δήμου Ξάνθης, που θα αποτελείται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ξάνθης, καθώς και δύο γνωμοδοτήσεις σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η πρώτη αφορά την απόληψη επιφανειακών υδάτων από τον ποταμό Λασπία για αρδευτική χρήση και η δεύτερη στην ανέγερση πίστας αυτοκινήτων go kart και κτηρίου για εμπορική χρήση σε χώρο της περιοχής αναδασμού Πηγαδίων.
Όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

)Μην «πετροβολείτε» το επιχειρείν

«Σήμερα περισσότ^…