Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Υποχρεώσεις και οικογένεια τους κράτησαν «εντός»

Υποχρεώσεις και οικογένεια τους κράτησαν «εντός»

0

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι κατ’ εξοχήν οικογενειακές γιορτές για όλους μας. Οι περισσότεροι από εμάς τις περνούν κοντά σε αγαπημένα τους πρόσωπα, με την οικογένεια και με φίλους.
Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν φυσικά οι πολιτικοί της περιοχής μας, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία επέλεξαν να περάσουν για μία ακόμη φορά, όπως το συνηθίζουν οι περισσότεροι, τις γιορτινές αυτές ημέρες, με την οικογένεια, γνωστούς, φίλους αλλά και συμπολίτες μας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή με όλους τους για να μας κάνουν αυτή την μικρή αν και πολύ προσωπική αποκάλυψη οπότε παραθέτουμε τα «ευρήματα» της έρευνας που κάναμε.
Κατ’ αρχήν, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό μας και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ανήκει στους «μονίμως εντός» από τους πολιτικούς μας, μιας και σπάνια αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να συναντήσει συγγενείς, φίλους αλλά και συντοπίτες μας και το ίδιο έπραξε και φέτος. Η πρώτη ημέρα των Χριστουγέννων των βρήκε σε Λειβαδίτη και Καρυόφυτο, ενώ την δεύτερη μέρα επισκέφτηκε χωριά της περιοχής, συναντώντας φίλους, υποστηρικτές και συμπολίτες του, για να ευχηθεί αλλά και να ακούσει γνώμες, συστάσεις και παράπονα των ανθρώπων της αγροτιάς του νομού μας. Για την Πρωτοχρονιά το πρόγραμμα του κ. Σγουρίδη αναμένεται να είναι το ίδιο βαρύ, μιας και θα παραβρεθεί την παραμονή στην δεξίωση του Δ’ Σ.Σ. για την αλλαγή του χρόνου, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα επισκεφτεί το Γηροκομείο της πόλης μας αλλά και θα συναντηθεί με συμπολίτες μας μέσα στην πόλη της Ξάνθης αλλά και στα γύρω χωριά.
Άνθρωπος της οικογένειας ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης. Εκμεταλλευόμενος την αργία των γιορτινών ημερών, έσπευσε να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων αποκλειστικά οικογενειακά, μια ευκαιρία που, όπως και ο ίδιος ομολογεί, σπάνια την έχει, ενώ το ίδιο σκοπεύει να πράξει και για την Πρωτοχρονιά.
Μπορεί ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης, να είναι συνήθως το ίδιο απασχολημένος, όπως και ο κ. Τάτσης, με τις υποχρεώσεις της θέσης του, όμως δεν παραλείπει να εκμεταλλεύεται τις γιορτινές ημέρες κάνοντας ένα συνδυασμό στα στενά χρονικά περιθώρια που έτσι και αλλιώς έχει, για να χωρέσει ταυτόχρονα την οικογένεια, τους φίλους, τον απολογισμό της χρονιάς, τον σχεδιασμό του νέου έτους, τις ανακοινωμένες ήδη επισκέψεις που έκανε στο πνεύμα των ημερών σε Ιδρύματα της περιοχής μας, αλλά και επισκέψεις σε πενήντα (!) ακόμη οικισμούς του νομού μας…
Περνώντας από τον πολυπράγμωνα Νομάρχη, στον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, βρίσκουμε επίσης την απουσία απομάκρυνσης από την πόλη, κατά την διάρκεια των εορτών, όμως για διαφορετικούς λόγους. Μπορεί ο κ. Νομάρχης να μην άφησε απάτητη σπιθαμή του νομού Ξάνθης, ο κ. Στυλιανίδης όμως από την άλλη φαίνεται πως δεν μπορεί να κουνήσει ούτε …ρούπι από το Δημαρχιακό Κατάστημα! Ο λόγος φυσικά τα παραδοσιακά κάλαντα και οι ευχές που σύλλογοι, φορείς αλλά και Στρατός ψέλνουν και εύχονται κατά παράδοση στον Δήμαρχο της πόλης μας, στερώντας του παράλληλα και την δυνατότητα …απόδρασης! Έτσι φέτος τα Χριστούγεννα τα πέρασε επίσης οικογενειακά, ενώ και η Πρωτοχρονιά δεν προβλέπεται διαφορετική, διότι εκτός των άλλων τον περιμένει την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι σε αυτή θα γίνουν εκλογές για το Προεδρείο του Συμβουλίου αλλά και για την Δημαρχιακή Επιτροπή. Πάντως δεν μας έκρυψε και την πιθανότητα, μετά από όλα αυτά, να κάνει τελικά και κάποιες, ετεροχρονισμένες έστω, ολιγοήμερες διακοπές…
Από τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού μας, τα νέα είναι επίσης …οικογενειακά για τον Δήμαρχο Βιστωνίδας, κ. Ζλάτκο Νικόλαο, όπως συνηθίζει να περνά τις γιορτές του τα τελευταία χρόνια, ενώ φήμες θέλουν την Δήμαρχο Αβδήρων, κα Εύα Τσακίρη, να είναι και η μόνη που κατάφερε να «αποδράσει» αυτές τις γιορτές από υποχρεώσεις και να «καταφύγει», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Βερολίνο, για να περάσει εκεί τις γιορτινές ημέρες. Βέβαια επιβεβαίωση έπ’ αυτού δεν είχαμε αλλά και μόνο η αδυναμία μας να την εντοπίσουμε για να μας το επιβεβαιώσει την καθιστά αυτόματα «ύποπτη φυγής»…!
Πάντως είτε εντός, είτε εκτός των «τειχών», είτε με την οικογένεια, τους φίλους, είτε με ψηφοφόρους και τις φιλαρμονικές να τους λένε τα κάλαντα, ευχόμαστε στους πολιτικούς του νομού μας να περάσουν καλά τις γιορτινές αυτές μέρες και να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους ενόψει του 2009, γιατί αυτό προβλέπεται μάλλον δυσκολότερο από τα τελευταία χρόνια και θα τους χρειαστούμε όλους τους γερούς και δυνατούς.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …