Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ανήσυχοι οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς

Ανήσυχοι οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς

0

Την αποδοκιμασία, την οργή και την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς στην πιθανότητα μετεγκατάστασής τους, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης, με αποτέλεσμα την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης «Πολίτες για την αλλαγή», κ. Χρήστο Πούλιο. Η διαμαρτυρία έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης σχετικής πρότασης του τελευταίου στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής που έγινε στις 24 Οκτωβρίου 2008, η οποία είχε βρει σύμφωνη και την συμπολίτευση του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση αφορούσε την πραγματοποίηση μελέτης στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να υπάρξει μία παρέμβαση από πλευράς Δήμου Ξάνθης στον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής η οποία, με τα έργα ενοποίησης της Κεντρικής Πλατείας και της Πλατείας Διοικητηρίου, κινδυνεύει να «γκετοποιηθεί», ιδίως της βραδινές ώρες, λόγω και των παρακείμενων κτηρίων (Νομαρχία, Ι.Κ.Α., Στέγη Γραμμάτων, Μητρόπολη κλπ.) που παραμένουν συνήθως κλειστά μετά τις απογευματινές ώρες. Μάλιστα προτάθηκε και η αλλαγή χρήσης σε κάποια από τα καταστήματα που βρίσκονται σε αυτή την πλευρά της Δημοτικής Αγοράς ώστε να υπάρχει κίνηση και τις βραδινές ώρες, αποτρέποντας φαινόμενα υποβάθμισης της περιοχής.
Η επιστολή, που υπογράφεται εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από τον Πρόεδρο, κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Μπατζακίδη, έχει ως εξής:
«Στις 2 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή το πρωί εκλήθη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης στη Δημοτική Αγορά, όπου οι επαγγελματίες του χώρου αυτού εξέφρασαν με οργή και αγανάκτηση την πικρία τους για την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης «Πολίτες για την αλλαγή», αλλαγή χρήσης επαγγελματικών χώρων με απομάκρυνση καταστημάτων και δημιουργία χώρων προσέλκυσης νέων της Ξάνθης (καφετέριες κλπ)
Σκοπός της πρότασης αυτής είναι η αποτροπή γκετοποίησης της περιοχής και συγκέντρωσης περιθωριακών ατόμων μετά την ολοκλήρωση της πλατείας Διοικητηρίου.
Αυτά κύριε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που επικαλείσθε για την γκετοποίηση της πλατείας Διοικητηρίου εμείς σαν Ο.Ε.Β.Ε. όχι μόνο τα επισημάναμε έγκαιρα και προειδοποιήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο με προσωπική μας παρέμβαση αλλά και συνέχεια προβάλαμε το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς ούτε και η δική σας παράταξη συμμερίσθηκε τις θέσεις μας τότε.
Τώρα που το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν υπάρχει τρόπος βελτίωσης της κατάστασης, νομίζουμε συνεπώς ότι η πρότασή σας είναι τελείως αναποτελεσματική, το ενδιαφέρον σας για την ενοποίηση των πλατειών πολύ υποκριτικό και η υποδηλούμενη πράξη της απομάκρυνσης επαγγελματιών από τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς θα αποβεί εις βάρος των καταστηματαρχών αυτής αλλά και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα θίγονται και οι δημότες της πόλης μας, που τη Δημοτική Αγορά τη θεωρούν κόσμημα με την οποία συνδέονται συναισθηματικά, επαγγελματικά και οικονομικά εδώ και δεκαετίες.
Διαπιστώνουμε με λύπη μας για πολλοστή φορά ότι και η παράταξή σας ακολουθεί τη μη συνεργασία και ενημέρωση των φορέων των ΜικροΜεσαίωνΕπιχειρήσεων και των ιδίων των καταστηματαρχών.
Δεσμευόμαστε σε συνεργασία με όλους τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωρολαχανοπωλεία κλπ) να κάνουμε προτάσεις αξιοποίησης, ανάπτυξης και προβολής ακόμη περισσότερο της Δημοτικής μας Αγοράς, που θα αποτρέψουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα της συνένωσης των δύο πλατειών».

Ακολουθεί κατάλογος των καταστηματαρχών που προσυπογράφουν την παραπάνω επιστολή, όπως αυτός επισυνάπτεται:

1. Μπατζακίδης Γεώργιος
2. Σιούτης Σωτήριος
3. Χασαπόπουλος Νίκος
4. Σερραίου Κατερίνα
5. Κερπάζης Παναγιώτης
6. Μπουμπούκης Κωνσταντίνος
7. Χασάπης Δημήτριος
8. Γαλέντζος Γεώργιος
9. Τζανόγλου Βασίλειος
10. Μπατζακίδης Φίλιππος
11. Κώτσογλου Νικόλαος
12. Γεννάδιος Α.
13. Κατεφίδης Αντώνιος
14. Παπαδόπουλος Γιώργος
15. Παπαδόπουλος Παναγιώτης
16. Εμβέρ Ογλού Μουσταφά
17. Βερβερίδου Όλγα
18. Κασάπης Γεώργιος
19. Μπατζακίδης Γεώργιος
20. Κωστούδης Ευάγγελος
21. Νοζηρίδης Ανέστης
22. Ναλίας Αρσένιος
23. Τσακίρης Αθανάσιος
24. Αχπαρίδης Χ.
25. Μπατζακίδου Χρυσούλα
26. Παπαδόπουλος Απόστολος
27. Γκιαουράκης Περικλής
28. Βαρτάνης
29. Τζεμηλίδης Αργ.
30. Παπαναστασίου
31. Μαλαδένης Σταύρος

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …