Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Το 1ο Γυμνάσιο εκφράζεται στις Γιορτές Νεολαίας

Το 1ο Γυμνάσιο εκφράζεται στις Γιορτές Νεολαίας

0

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας που ομαδικά έκαναν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του θεσμού ‘Γιορτές Νεολαίας’ αποζημιώνοντάς τους για την διάθεση του ελεύθερου χρόνου τους ενώ οι συμμετέχοντες δήλωσαν κερδισμένοι.
Η Τετάρτη 14 Μαϊου 2008 ήταν μια μέρα αφιερωμένη στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης αφού απ’ το πρωί στο δημοτικό αμφιθέατρο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ομαδικών προσπαθειών των μαθητών. Πολυπληθής θεατρική παράσταση, εφημερίδα, εικαστική έκφραση μέσω ζωγραφικής αλλά και μακέτες στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας ήταν η συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου στις ‘Γιορτές Νεολαίας’ 2008, που απέσπασαν τα θετικότερα σχόλια όσων τα παρακολούθησαν.
‘Ο Φιάκας’ που διασκέδασε κι έστειλε μηνύματα
Η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε με επαγγελματικό σχεδόν τρόπο το θεατρικό ‘Ο Φιάκας’ του Μισιτζή. Η ζωή ενός καταφερτζή, πανούργου, πανέξυπνου άνδρα που ζει στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, μπορεί να διδάξει πολλά με τα παθήματα αλλά και τους χειρισμούς αδιέξοδων καταστάσεων. Οι έφηβοι ηθοποιοί έδειξαν τη δουλειά που είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ πολλές ήταν οι στιγμές που ο θεατής ξεχνούσε ότι παρακολουθεί μια ερασιτεχνική παράσταση εφήβων.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας κυρίες Βουτσινά και Μίγγου, παρούσες και παρακολουθώντας τα πάντα απ’ την έναρξη των προβών μέχρι και την λήξη της δεύτερης παράστασης το βράδυ της Τετάρτης.
Η κ. Βουτσινά, φιλόλογος και Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου μας ενημέρωσε ότι το θεατρικό εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας. Το κέρδος για τα παιδιά που συμμετέχουν είναι πολλαπλό και πολυδιάστατο όπως μας ανέφερε η κ. Βουτσινά αφού εκτός απ’ την συμμετοχή σε μια ομαδική δραστηριότητα, τα παιδιά μαθαίνουν την αυτενέργεια αλλά και το ότι όλοι είναι απαραίτητοι για την επίτευξη του κοινού στόχου. Τα παιδιά ενδιαφέρονται όπως μας είπε η κ. Βουτσινά και διαθέτουν απ’ τον ελεύθερο χρόνο τους τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ώστε ν’ αποδοθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τέσσερις μαθητές απ’ τους συμμετέχοντες στο θεατρικό, με ενθουσιασμό μας μίλησαν για την εμπειρία τους. Ντυμένες με τα θεατρικά κοστούμια τους η Α. Ιωαννίδου και η Ε. Πανίδου – Τσούλου, με τις μπλούζες με το λογότυπο του έργου ο Α. Μπεμπέκης και ο Α.-Ε. Δερμεντζόπουλος, μας κατέθεσαν την χαρά της συμμετοχής στην ομάδα. Εσωτερική αναζήτηση αλλά και διασκέδαση στις πρόβες μπόρεσαν να συνδυαστούν για τους συμμετέχοντες όπως μας είπαν ενώ η συλλογική προσπάθεια έδεσε την ομάδα κι απέδωσε το αποτέλεσμα που όλοι χάρηκαν. Και οι τέσσερις δήλωσαν ότι ευχαρίστως θα το ξανάκαναν ενώ όλοι δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε τέτοια δραστηριότητα.
Εφημερίδα, ζωγραφική, μακέτες
Στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου, την Τετάρτη, τον επισκέπτη περίμεναν τα σταντς με τις εικαστικές προσπάθειες έκφρασης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου και οι μακέτες με τα αποτελέσματα των ομαδικών εργασιών στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας. Πολύχρωμα έργα που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από επαγγελματικές δουλειές και οι περήφανοι δημιουργοί δίπλα τους να καμαρώνουν ικανοποιημένοι για την προσπάθεια.
Παρακάτω, τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας μοίραζαν τον ‘Μαθητικό Γαλαξία’, το 8ο Φύλλο του Μαρτίου της σχολικής εφημερίδας του Γυμνασίου. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα όπως το κάπνισμα, η κακοποίηση των ανήλικων παιδιών, ‘τα μηχανάκια στη ζωή των νέων’ αλλά και πολιτιστικά και καλλιτεχνικά νέα, ανέκδοτα, σκίτσα και γελοιογραφίες. Και φυσικά ρεκόρ και αθλητικά, όλα τα είχε η εφημερίδα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …