Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Υπογράφηκε η σύμβαση για τους χειμάρρους των Κιμμερίων

Υπογράφηκε η σύμβαση για τους χειμάρρους των Κιμμερίων

0

Υπογράφηκε την 15η Ιουνίου 2007 από το Νομάρχη Ξάνθης, Γ. Παυλίδη, στα πλαίσια των προσπαθειών για την συνεχή αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών του Ν. Ξάνθης, η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Διευθέτηση χειμάρρων για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχής ανατολικά του οικισμού Κιμμερίων», προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) 551.475,85€ (ευρώ).
Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΕΠ Α.Μ.-Θ.) – Γ΄ ΚΠΣ, Μέτρο 1.11.2, μέσω της ΣΑΝΑ/3.
Αφορά τη διευθέτηση χειμάρρου, και ακριβώς τμήματα ενός κεντρικού χειμάρρου ανατολικά του οικισμού Κιμμερίων. Ο χείμαρρος που είχε διευθετηθεί εως του σημείου μετά την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, δημιουργούσε, σε περιπτώσεις πλημμυρικών καταστάσεων, ακραία προβλήματα και σοβαρό κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος στους διερχόμενους την οδό Κιμμερίων – Λευκόπετρας. Σε συνέχεια των παραπάνω διευθετήσεων, θα διαμορφωθεί μία λεκάνη ηρεμίας και κεκλιμένα τοιχώματα που θα υποδέχονται τα όμβρια ύδατα των δύο μικρότερων χειμάρρων και θα τα εκτρέπουν παροχετεύοντάς τα στον χείμαρρο Μαϊσιάδη.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό έργο. Δυστυχώς στο σημείο αυτό, πριν από 15-20 χρόνια, η κοίτη του επικίνδυνου χειμάρρου, η οποία είτε είχε καταληφθεί είτε ασφαλτοστρώθηκε ως δρόμος, εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνέχεια του. Με πολύ κόπο βρήκαμε, οι τεχνικές μας υπηρεσίες, τεχνική λύση. Λύνουμε προβλήματα των πολιτών, αγωνιζόμαστε για ακόμη καλλίτερες μέρες. Για μας η πολιτική είναι ευθύνη και καθημερινή προσφορά στους πολίτες.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …