Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

0

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο Αβδήρων, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της δημάρχου κας Τσακίρη και του νέου δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων. Στη τελετή παρευθρέθηκαν οι δήμαρχοι Βιστονίδας, κ. Ζλάτκος, Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδης, Μύκης κ. Αγκά , εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Τσαλίδη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ στο θρησκευτικό μέρος της τελετής  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος παραδίδοντας τους δύο τόμους των «Πρακτικών της Δημογεροντίας», που εξέδωσε πρόσφατα η μητρόπολη Ξάνθης, ως πρωτοχρονιάτικο δώρο προς τον Δήμο,  ευχήθηκε: « Εύχομαι ο θεός να σας δώσει τη δύναμη να διαχειριστείτε με ευσυνειδησία τα προβλήματα του δήμου σας και να κάνετε τη ζωή των δημοτών σας πιο ανθρώπινη και πιο άνετη. Η εξουσία έχει την έννοια της διακονίας, της υπηρέτησης του λαού. Εύχομαι μια δημιουργική νέα χρονιά για το δήμο Αβδήρων όπου γεννήθηκε και αντρώθηκε η δημοκρατία».

Τσακίρη: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη Βουρβουκέλη…»

Η κα Τσακίρη μετά την ορκωμοσία της και του δημοτικού συμβουλίου, στην καθιερωμένη ομιλία της, αναθυμήθηκε την πρώτη ορκωμοσία της πριν 8 χρόνια που συνέπεσε με τον μετασχηματισμό της κοινότητας Αβδήρων σε Καποδιστριακό δήμο: «…που σηματοδότησε τον εκσυγχρονισμό της αυτοδιοίκησης και αναβάθμισε το πολιτικό γίγνεσθαι» όπως είπε.

Μιλώντας για τα 8 χρόνια σημείωσε: «Υπηρετήσαμε το Δήμο, ως δημοτική αρχή στο σύνολό της, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, κάτω από τους όρους της ευπρέπειας, του αμοιβαίου σεβασμού και με υψηλό αίσθημα ευθύνης πέρα από λαϊκισμό και φτηνές πολιτικές». Στο σημείο αυτό αίσθηση προκάλεσε και μάλιστα χειροκροτήθηκε η αναφορά της : « Γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη τον Βουρβουκέλη για τη συνεργασία. Συζητούσαμε συχνά για την αναπτυξιακή και  εξελικτική πορεία του δήμου».

Η κα Τσακίρη σημείωσε ότι η προτεραιότητα της πολιτικής που θα ακολουθήσει θα είναι ο άνθρωπος και οδηγός της, η αγάπη για τον τόπο: « θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γύρω από το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την πολιτιστική κληρονομιά, τις υποδομές για την ποιότητα της ζωής της ενίσχυση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας»

Σαλτούρος: «Θα’ μαστε παρόντες και όχι ωσεί παρών»

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Σαλτούρος τόνισε με έμφαση: «Είναι τιμή να υπηρετείς αυτόν τον τόπο από οποιαδήποτε θέση. Η τιμή που αισθάνομαι σήμερα είναι η μεγαλύτερη από όσε τιμές μου επιφύλαξε η ζωή. Θεωρώ αυτή τη θέση την πιο σημαντική»

Επίσης …διέψευσε τους «καλοθελητές» που : «…έτρεξαν να πουν ότι ο Σαλτούρος θα δραπετεύσει» και : « Δίνω ιερή  υπόσχεση ενώπιόν σας ότι θα υπηρετήσω τον τόπο αυτό με επίγνωση με ευθύνη, με συνέπεια με όση γνώση διαθέτω». Δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής του γραμμής σημείωσε:  « Ο ρόλος μας είναι διπλός. Ο ρόλος που μας δίνει ο νόμος και η πρακτική. Η συμβολή μας με προτάσεις ώστε να αδράξει ο δήμος όλες  τις ευκαιρίες θα είναι αποτελεσματική όπως και ο ελεγκτικός μας ρόλος καθώς δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς δύο φωνές. Θα’ μαστε παρόντες και όχι ωσεί παρών…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…