Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Βράβευση αριστούχων μαθητών από το Σύλλογο Ποντίων

Βράβευση αριστούχων μαθητών από το Σύλλογο Ποντίων

0

Μετά την ακύρωση ή αναβολή των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης που διήρκεσε σαράντα ημέρες απ’ το αιφνίδιο θάνατο του αείμνηστου μέλους του, Γεωργίου Ταβουλτσίδη,  ομόφωνα αποφασίστηκε η καθιέρωση στην μνήμη του σε ετήσια βάση, η βράβευση των αριστούχων μαθητών, παιδιών και εγγονών, μελών του Συλλόγου.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του Γεωργίου Ταβουλτσίδη, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης του οποίου υπήρξε Πρόεδρος επί σειρά ετών και Γ. Γραμματέας, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος μέλους του, πραγματοποιεί εκδήλωση, στην οποία θα βραβευθούν οι αριστούχοι μαθητές, παιδιά των μελών του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση, για τον εκλιπόντα Γ. Ταβουλτσίδη θα μιλήσει ο Στρατηγός ε.α. κ. Κωνσταντίνος Καραβάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007 και ώρα 19:00μμ στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου (Πάροδος Θερμοπυλών 8, στον 1° όροφο).

Καθιέρωση σε ετήσια βάση

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης κ. Μακρίδης Ελευθέριος: «η βράβευση των αριστούχων είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που ακυρώθηκε λόγω του απρόσμενου χαμού του αείμνηστου Κ. Ταβουλτσίδη. Ομόφωνα αποφασίσαμε μετά από πρότασή μου να καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση σε ετήσια βάση στη μνήμη του λόγω της μεγάλης του προσφοράς. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του και ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Πάυλος, προσωπικός φίλος του αείμνηστου Γιώργου».

Δραστηριότητες και στόχοι του Συλλόγου

Στην ερώτησή μας για τους στόχους του Συλλόγου, ο κ. Μακρίδης μας ανέφερε: «σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων, προσπαθούμε να καταφέρουμε την καταγραφή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού ώστε να διδάσκεται στα σχολεία συνολικά κι όχι αποσπασματικά καθώς και η καταγραφή και μεταλαμπάδευση στους νεότερους, της ποντιακής διαλέκτου η οποία δυστυχώς χάνεται με την απώλεια των γιαγιάδων μας. Κάνουμε πρόσκληση στους νέους, να συμμετέχουν στους Συλλόγους μας ώστε να μπορέσουν να μάθουν τη γλώσσα και την ιστορία μας».

Για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος, ο κ. Μακρίδης είπε: «στις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του 2006 και ο προϋπολογισμός του 2007. στις 19 Μαΐου που είναι η παγκόσμια μέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό, θα πραγματοποιήσουμε ολονυκτία έξω απ’ το μνημείο και θα γίνουν ομιλίες».

Κέντρο Μελέτης Ποντιακού Ελληνισμού

Λίγα λόγια για το Κέντρο Μελάτης Ποντιακού Ελληνισμού (ΚΕΜΕΠΕ) στο οποίο προήδρευε ο αείμνηστος Γ. Ταβουλτσίδης ζητήσαμε να μας πει ο κ. Μακρίδης: « το ΚΕΜΕΠΕ ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου και η προσφορά του συχωρεμένου ήταν τεράστια από τη θέση του Προέδρου που κατείχε. Τη θέση του ανέλαβε ο Κώστας Ατματζίδης ενώ δημιουργήθηκε και μια θέση Γενικού Γραμματέα την οποία κατέλαβε ο γιος του αείμνηστου, Βασίλης Ταβουλτσίδης λόγω της γνώσης των θεμάτων που αφορούν στο ΚΕΜΕΠΕ. Στο Κέντρο αυτό συμμετέχουν η Νομαρχία, ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Τοπείρου, η εκκλησία, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο Δικηγορικός Σύλλογος. Στην έκταση των 85 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί, στην περιοχή Θέα της Γαλάνης, προγραμματίζονται να γίνουν συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχειακή μονάδα, αίθουσες μελέτης ενώ η εκκλησία που θα κτιστεί θα είναι όπως ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες που έχουν δείξει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και από κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα που προσπαθούμε να ενταχθούμε».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…