Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ριζικό «λίφτιγκ» και αποσυμφόρηση της Ξάνθης

Ριζικό «λίφτιγκ» και αποσυμφόρηση της Ξάνθης

0

Το έργο της ενοποίησης των δυο πλατειών που συζητιέται εδώ και χρόνια, επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με σκοπό να αποσυμφορήσει το κέντρο της Ξάνθης και να διευκολύνει την κίνηση των πεζών.

Μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της Ξάνθης αναμένεται να φέρει η υλοποίηση του έργου της ενοποίησης της Κεντρικής Πλατείας της πόλης με την Πλατεία Πεσόντων. Όπως αναφέραμε στο χθεσινό μας φύλλο, ο Δήμαρχος κ. Στυλιανίδης μας ενημέρωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπει ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο μετά τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί τον Φεβρουάριο.

Όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας το σχέδιο της μελέτης, θα πεζοδρομηθεί το κομμάτι του δρόμου που ενώνει τις δυο πλατείες, δίνοντας άνεση κινήσεων στους πεζούς αλλά και περιορίζοντας την κίνηση των οχημάτων που τώρα κάνουν το κέντρο να ασφυκτιά.

Οι περισσότεροι ξανθιώτες βλέπουν με θετική ματιά το έργο και οι επαγγελματίες θεωρούν ότι θα βοηθήσει πολύ την αγορά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αποτελέσματα κατασκευής παρόμοιων έργων σε άλλους δήμους της χώρας μας αλλά και χωρών του εξωτερικού και κυρίως πόλεων της κεντρικής Ευρώπης.

Στο σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης που ακολουθεί, διακρίνονται τα σημεία που έχουν ορισθεί να υπάρχουν παρτέρια με λουλούδια και χώροι ξεκούρασης για τους περιδιαβαίνοντες τον πεζόδρομο καθώς και πέργολες με πράσινο που θα παρέχουν δροσιά και σκιά κατά τους θερινούς μήνες.

Η διευκόλυνση και η αποσυμφόρηση, συνδυάζεται με τον καλλωπισμό του κέντρου και σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και μιμητών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πώς πέρασαν οι πρώτες ώρες του 2007

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν …