Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ερωταπαντήσεις και ενημέρωση  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Ερωταπαντήσεις και ενημέρωση  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

0

Στην πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, τα πέντε εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, τέσσερα της αντιπολίτευσης και το ένα της συμπολίτευσης, πήραν τη μερίδα του λέοντος και τράβηξαν το ενδιαφέρον ενώ και στα προγραμματισμένα θέματα υπήρξε γόνιμη συζήτηση.

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007 στο Δημαρχείο, η συνεδρίαση ξεκίνησε με το θέμα που έθεσε ο Πρόεδρος Θ. Καλαϊτζής για την μετατροπή σε θυρίδα του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ξάνθη και τα πέντε εκτός ημερησίας θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα

Μετά από ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Διευθυντή του υποκαταστήματος Ξάνθης για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος να μετατραπεί σε θυρίδα το υποκατάστημα Ξάνθης, αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση επιτροπής για σύνταξη ψηφίσματος για την αποτροπή της παραπάνω απόφασης. Στην επιτροπή αποφασίστηκε να συμμετέχουν οι κύριοι Θ. Καλαϊτζής, Θ. Ξυνίδης, Ν. Ανταμπούφης ενώ συζήτηση έγινε για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας στην Ξάνθης μετά το 2012 που έχει προγραμματισθεί το οριστικό κλείσιμο.

Το πρώτο απ’ τα εκτός ημερήσιας  διάταξης θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση, αφορούσε στην ίση αντιμετώπιση προς όλα τα σχολεία του δήμου Ξάνθης για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ. Όπως τόνισε ο κ. Μελισσόπουλος που ανέπτυξε το θέμα, υπάρχουν σχολεία που πληρώνουν κανονικά, άλλα που δεν πληρώνουν καθόλου κι άλλα που έχουν υπέρογκους λογαριασμούς λόγω ζημιών που δεν αποκαταστάθηκαν έγκαιρα από τη ΔΕΥΑΞ και ζήτησε απάντηση απ’ το Δήμαρχο. Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν την αξία του πόσιμου νερού και ζήτησε απ’ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να μελετήσει τις δυνατότητες που έχει απ’ το νόμο και να φέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση με γνώμονα ότι δε θα χάσει ο δήμος χρήματα απ’ το δημόσιο.

Η δεύτερη πρόταση αφορούσε στο κυνοκομείο Ξάνθης και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν καθώς και το θέμα της άδειας λειτουργίας του ενώ η ερώτηση που κατατέθηκε αφορούσε στην μέριμνα αξιοποίησης των Δημοτικών Πόρων που διατίθενται για τον σκοπό.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε ότι τα κονδύλια είναι ελάχιστα και ο δήμος επιβαρύνεται με μεγάλα ποσά για την προστασία τους και τονίστηκε το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την αδυναμία εύρεσης δημοτικού οικοπέδου για την εγκατάσταση νέου κυνοκομείου. Ανατέθηκε απ’ τον Δήμαρχο στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Θεοδωρίδη να δοθεί λύση στο θέμα με το οικόπεδο που βρίσκεται έξω απ’ τα Κιμμέρια προς την πλευρά των Πηγαδιών. Ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι αν υπάρχει κόλλημα θα μπορούσε να γίνει ενοικίαση οικοπέδου σε άλλο δήμο και ο κ. Μπαντάκ τόνισε ότι θα πρέπει να αποφασίσει το τοπικό συμβούλιο Κιμμερίων.

Από την τρίτη ερώτηση της αντιπολίτευσης για την προνομιακή μεταχείριση των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΞ, προέκυψε ότι οι υπάλληλοι της εταιρίας έχουν 10 κυβικά νερό το μήνα δωρεάν κατόπιν απόφασης παλαιότερου δημοτικού συμβουλίου. Στο σημείο αυτό ο κ. Μελισσόπουλος δήλωσε την πικρία του για την επιστολή του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΞ στην οποία αναφέρεται η αντίθεσή τους στην κοινοποίηση στοιχείων που αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας και καθιστά υπεύθυνους όσους τα χρησιμοποιήσουν ως προσωπικά δεδομένα. Ο Δήμαρχος ερωτώμενος απάντησε ότι διαφωνεί με την επιστολή αλλά δε μπορεί να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Για το θέμα της ύπαρξης ταχυδρομικού υπαλλήλου σε οικισμούς που δεν υπάρχει, ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι θέμα των ΕΛΤΑ και γίνεται αλληλογραφία για να λυθεί το ζήτημα ενώ η αντιπολίτευση δεσμεύτηκε να φέρει σε επόμενη συνεδρίαση ως θέματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πετροχώρι.

Τα τακτικά θέματα

Τα πρώτα δυο θέματα αφορούσαν στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν από πλευράς συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στη γενική συνέλευση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ξάνθης. Μετά από την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι: Αγκόρτσας Α., Καλαϊτζής Θ., Παπαδόπουλος Ν., Τριμίτζιος Σ., Τσέπελης Μ., Μούρκας Χ., Σερραίος Ε., Φιλίππου Φ., Παπασταματίου Γ. και οι έξι της αντιπολίτευσης οι: Δαλάτζη, Πούλιος Χ., Μελισσόπουλος Σ., Καλογερής Κ., Σαββίδης Μ., Τοπ Ι.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ξάνθης στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Κόσυνθος’, του Συλλόγου Αιμοδοτών ‘Η Αγάπη’  καθώς και στην Ασπίδα και του Αθλητικού Συλλόγου για την Ολυμπιακή Φλόγα καθώς και άπορων δημοτών. Μετά από ερώτηση που ετέθη από τον κ. Πούλιο, διευκρινίστηκε ότι τα κονδύλια αυτά διατίθενται απ’ τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Για τα θέματα που αφορούσαν σε παρατάσεις προθεσμίας παράδοσης έργων, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κ. Καλογερής ανέφερε ότι θα πρέπει να υπολογίζονται οι δυσκολίες λόγω καιρικών συνθηκών, πριν ορισθούν οι ημερομηνίες παράδοσης για να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Τέλος αποφασίστηκε η προκήρυξη πλήρωσης οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού, χειριστών μηχανημάτων και η ένταξη τριών υπαλλήλων κατηγορίας Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες από τη ΔΕΑΞ σε αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις στο Δήμο Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πείραμα πέτυχε!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώ…