Το πείραμα πέτυχε!

0

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώτες που το ‘αγκάλιασαν’ έριξε την αυλαία του το φετινό φεστιβάλ ‘Μάνος Χατζιδάκις’ που απέδειξε ότι το πείραμα της διεύρυνσης του ύφους των εκδηλώσεων που τόλμησαν οι διοργανωτές, πέτυχε.

Με μια ξεχωριστή όσο και υπέροχη βραδιά με τον Γ. Ανδρέου και την Ε. Τσαλιγοπούλου, έληξε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007 το φεστιβάλ ‘Μάνος Χατζιδάκις’ για το 2007. Μετά από πολλές δυσκολίες και με καθυστέρηση σε σχέση με τις ημερομηνίες που συνήθως πραγματοποιούνταν στο παρελθόν, το φεστιβάλ φέτος εμφανίστηκε με το νέο του ‘πρόσωπο’ όπως αποφασίστηκε απ’ τη Διοίκηση της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών.

Ο εμπλουτισμός των εκδηλώσεων με μουσικά σχήματα πέρα απ’ τα χορωδιακά που είχε συνηθίσει να παρακολουθεί στη διοργάνωση το κοινό, αποτέλεσε ένα στοίχημα για τους διοργανωτές που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι κερδήθηκε.

Αναγνώριση απ’ τους ξανθιώτες

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιελάμβανε από πολυμελείς χορωδίες μέχρι ολιγομελή μουσικά σχήματα κι από θεατρικά έργα μέχρι δρώμενα βασισμένα στην ποίηση, έτυχε της αποδοχής των ξανθιωτών που αγκάλιασαν το φεστιβάλ γεμίζοντας το Δημοτικό Αμφιθέατρο τις περισσότερες βραδιές απ’ τις 10 συνολικά. Αξίζει δε να τονισθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη αλλά και τη διοργάνωση, υποσχόμενοι ότι ευχαρίστως θα δεχθούν την όποια μελλοντική πρόσκληση τους γίνει.

Ζητήσαμε απ’ τον Πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Σ. Καραγιαννίδου να μας αναφέρει τις εντυπώσεις που αποκόμισε απ’ την πρώτη της διοργάνωση του φεστιβάλ και μας είπε: «είμαι πολύ ικανοποιημένη απ’ το φεστιβάλ αφού όλα πήγαν καλά και οι ξανθιώτες έδειξαν ν’ αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα για να συνεχιστεί ο θεσμός. Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και στις περισσότερες το Δημοτικό Αμφιθέατρο ήταν γεμάτο. Στόχος μας ήταν να διατηρηθεί η μνήμη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, να συνεχιστεί ο θεσμός και γιατί όχι, στο μέλλον να ξεπεράσει και το όρια της Ελλάδος. Με τις σκέψεις αυτές θα συνεχίσουμε και στο μέλλον προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο».

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Καραγιαννίδου, λόγω της εικόνας που έδωσε το φεστιβάλ, πολλές είναι οι προσκλήσεις σε παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για προβολή της πόλης με πολλαπλά οφέλη σε πολλούς τομείς. Άλλη μια απόδειξη ότι το ‘άνοιγμα’ που επιχειρήθηκε στη φετινή διοργάνωση πέτυχε και το στοίχημα των διοργανωτών κερδήθηκε.

Κλείνοντας η κ. Καραγιαννίδου τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίηση που εξέφρασε ο Υποδιευθυντής του ΟΤΕ Β. Ελλάδος κ. Δαλιακουρίδης τόσο για τη διοργάνωση όσο και για τη φιλοξενία και ως Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συμμετείχαν στη διοργάνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους χορηγούς του φεστιβάλ μεταξύ των οποίων ο ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα, Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η ‘Ροδόπη’, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια της πόλης και κυρίως όλους εκείνους που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…