Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Δήμαρχος Ξάνθης: «Διαθέτουμε προσωπικό και απαραίτητες υποδομές για πυροπροστασία»

Δήμαρχος Ξάνθης: «Διαθέτουμε προσωπικό και απαραίτητες υποδομές για πυροπροστασία»

0

Οι μέρες που διανύουμε έχουν έντονη τη μυρωδιά του καμένου…καμένοι άνθρωποι …καμένες περιουσίες… καμένα δάση… καμένες ψυχές! Στο νομό μας παρότι είχαμε πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή της Μάνδρας και στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης, εντούτοις η άμεση αντιμετώπιση και η περιορισμένης κλίμακας ζημιές δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα όμως παρόλα αυτά ο απόηχος της ολοκληρωτικής καταστροφής στον νομό Ηλείας και στην Εύβοια και το έλλειμμα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της που ξετυλίγεται μπρος στα μάτια μας δημιουργεί ανασφάλεια και ερωτηματικά ως προς το πόσο θωρακισμένος είναι ο νομός, πόσο έτοιμη και «εξοπλισμένη» είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει στην πρόληψη, στο συντονισμό και στην αντιμετώπιση.
Δήμαρχος Ξάνθης: «Διαθέτουμε προσωπικό και απαραίτητες υποδομές για πυροπροστασία»
Αυτό το ερώτημα έθεσε το «Ε»στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη ο οποίος και περιέγραψε την εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης από πλευράς υποδομών πυροπροστασία στο δήμο Ξάνθης: «Τον πρώτο ρόλο στην κατάσβεση τον έχει η πυροσβεστική υπηρεσία και το Νομαρχιακό συντονιστικό όργανο. Για την περιοχή μας και η Ν.Α. και η Δήμοι διαθέτουν και προσωπικό και μέσα κάνουν τις απαραίτητες υποδομές για την πυροπροστασία αλλά και αν έχουμε – ο μη γένοιτο – κάποιο περιστατικό είναι οι πρώτοι που δίνουν το παρόν στις πυρκαγιές διαθέτοντας τον δικό τους εξοπλισμό και επιστρατεύοντας μηχανήματα και οχήματα ιδιωτών. Ο δήμος Ξάνθης έχει δίκτυο υδροδότησης μέχρι την Καλαμού και την πλευρά της Μονής Ταξιαρχών, προσωπικό που κάνει σε καθημερινή βάση περιπολίες στα δάση, είναι σε πλήρη ετοιμότητα τα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου και τα τσιπ της ΔΕΥΑΞ είναι μέρα νύχτα επί ποδός στο περιαστικό άλσος. Ο δήμος Ξάνθης επιπλέον του δικού του προσωπικού και των επιχειρήσεών του, έχει προσλάβει 20 άτομα με δίμηνες συμβάσεις για τον καθαρισμό επικίνδυνων σημείων του περιαστικού δάσους αλλά και για τη φύλαξή του».
Αναφορικά με την Παλιά πόλη ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί σε αρκετά σημεία και υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρέμβασης.
Βοήθεια στους πυρόπληκτους από την ΤΕΔΚ Ξάνθης
Επιπρόσθετα η ΤΕΔΚ Ξάνθης αποφάσισε σε συνεδρίασή της 27ης Αυγούστου να αναλάβει πρωτοβουλία παροτρύνοντας τους δήμους και τις κοινότητες του νομού, να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους και να μαζέψουν ένα ποσό που θα διατεθεί σε μια ΤΕΔΚ του νομού Ηλείας. Μια συνδρομή της Τ.Α. του νομού μας στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακούφιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικρότερος» κατά 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006

Το κορυφαίο θέμα, της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2007, αποτέλ…