Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ημερίδα ενημέρωσης για τα στερεά απόβλητα

Ημερίδα ενημέρωσης για τα στερεά απόβλητα

0

Όπως είχε αναγγείλει το ‘Ε’, ημερίδα ενημέρωσης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων διοργανώνει η δημοτική παράταξη ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ και ο αρχηγός της Χ. Πούλιος ενημερώνει εγγράφως τον Δήμαρχο Ξάνθης ζητώντας και την ενδεχόμενη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής.

Το έλλειμμα της ενημέρωσης που διαπιστώθηκε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης από την αντιπολίτευση, αποφάσισαν να καλύψουν οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’. Όπως είχε γράψει το ‘Ε’, η δημοτική παράταξη αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.

Η έγγραφη ενημέρωση του Δημάρχου Ξάνθης που πραγματοποίησε ο αρχηγός της παράταξης Χ. Πούλιος έχει ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική μας Παράταξη προτίθεται να οργανώσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης»

Σκοπός διοργάνωσης της ημερίδας:

1. Ενημέρωση των πολιτών της Ξάνθης για το αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

2.Ενεργοποίηση πολιτών με έγκυρο και υπεύθυνο τρόπο τόσο για την ανάγκη διαχείρισης ενός υπαρκτού προβλήματος που τους αφορά, όσο και για τις προτεινόμενες μεθόδους (πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα μιας εκάστης).

3. Ανάδειξη των παραμέτρων που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη στη φάση του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της μετέπειτα εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του όλου συστήματος διαχείρισης και τελικής επεξεργασίας.

4. Ανάδειξη του ρόλου και των ευθυνών των Δήμων που συμμετέχουν όσο και των πολιτών για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος σε όλες τις φάσεις.

Στην ημερίδα θα προσκληθούν φορείς (Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμοι, ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΕΕ) και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα και υπεύθυνα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:     Εκπρόσωπος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:    Ανοιχτός ο κατάλογος των εισηγητών. Προσανατολιζόμαστε προς την κατεύθυνση τόσο εκπροσώπων φορέων (Καθηγητές Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Αυτοδιοικητικοί, Εκπρόσωποι του ΤΕΕ), όσο και της πολιτείας (Εκπρόσωπος της Περιφέρειας αν δεχθεί ανάλογο αίτημά μας ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας) αλλά και σχετικοί με το θέμα επιστήμονες και τεχνοκράτες.

Θέλω να σημειώσω με έμφαση ότι η όλη εκδήλωση δεν έχει κανένα απολύτως χαρακτήρα πολιτικό και πολύ περισσότερο μικροκομματικό ή δημοπαραταξιακό και δεν υπάρχει βούληση κατεύθυνσης ή υποδείξεων προς τους εισηγητές, που θα είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τις απόψεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα και απορίες. Αυτό που επιθυμούμε είναι να «φωτίσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερο ένα θέμα που μας αφορά όλους και θα πρέπει να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και με γνώμονα το κοινό συμφέρον σε μακροπρόθεσμη βάση.

Επιθυμία μας είναι να συμμετάσχει και η Δημοτική Αρχή με όποιο τρόπο επιλέξει (σε επίπεδο εισήγησης, ενημέρωσης ή και συνδιοργάνωσης της ημερίδας)

Προσδοκώ στην θετική ανταπόκρισή σας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…