Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ασφάλεια και η μικροεγκληματικότητα οι προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή

Ασφάλεια και η μικροεγκληματικότητα οι προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή

0

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού τόνισε ο κ. Δρασκίδης και ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών

Ο μέχρι τώρα υποδιευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ο Ξανθιώτης Δήμος Δρασκίδης, παρέθεσε συνέντευξη γνωριμίας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης γνωστοποιώντας τις προθέσεις του και δίνοντας υπόσχεση για συνεργασία που σκοπό θα έχει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Τη γνωριμία μας με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ. Δήμο Δρασκίδη, κάναμε αποδεχόμενοι την πρόσκλησή του προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το πρωί της Τρίτης 13 Μαρτίου 2007.

Ο γεννημένος στη Μέλισσα Ξάνθης Δήμος Δρασκίδης είναι από τις 9 Μαρτίου ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής που γνωρίζει την πόλη καλά και ως πολίτης αλλά και από την προϋπηρεσία του αφού έχει υπηρετήσει και παλαιότερα στη Σχολή της Αστυνομίας αλλά και ως Υποδιευθυντής τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Ο κ. Δρασκίδης στην πρώτη του συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε τα εξής: «από τις 9 Μαρτίου έχω αναλάβει την αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Υπηρετούσα εδώ ως υποδιευθυντής, εδώ και δυόμισι χρόνια. Γνωρίζω τα προβλήματα,  την υπηρεσία και τον κόσμο. Κατάγομαι από δω κι έχω υπηρετήσει παλαιότερα, πέντε χρόνια στην αστυνομική

Σχολή της Ξάνθης»

Όσον αφορά τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του ο κ. Δρασκίδης ανέφερε: « μέριμνα και επιδίωξή μου, δική μου και των συνεργατών μου θα είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την πρόληψη, δίωξη και καταστολή του εγκλήματος γιατί αυτή είναι και η αποστολή μας. Θα εκτελούμε τα καθήκοντά μας προς πάσα κατεύθυνση με πλήρη αμεροληψία και πάντα προς το καλό των συμπολιτών μας. Επιθυμώ την καλόπιστη κριτική και θα συμβάλλω τα μέγιστα για την πληρέστερη, αμερόληπτη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας όσον αφορά τη δράση της αστυνομικής διεύθυνσης. Η ενημέρωση θα συνεχίσει να γίνεται με δελτία που εγκαίρως θα λαμβάνετε  για την έγκαιιρη ενημέρωση και του κοινού».

Στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στάθηκε ιδιαίτερα ο νέα Αστυνομικός Διευθυντής: «η διεύθυνση  αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα λόγω έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού που υπολείπεται κατά πολύ από την οργανικής της δύναμη. Πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς για να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ενισχυθεί η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης τουλάχιστον με το προσωπικό που επιβάλλεται να έχει στη δύναμή της. Θα είμαι στη διάθεσή σας όταν κι όπου χρειάζεται. Δεν επιθυμούμε στην αυτοπροβολή και σκοπός μας είναι η προσπάθεια λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».

Στην ερώτηση τι ρόλο παίζει η εντοπιότητα σε μια τέτοια θέση ο κ. Δρασκίδης απάντησε: «η εντοπιότητα επιδρά και θετικά και αρνητικά. Ξέρουμε τα προβλήματα και τους ανθρώπους αλλά οι γνωριμίες μπορούν να δυσχεράνουν το έργο μας λόγω προσπαθειών φιλικών  παρεμβάσεων» ενώ στην ερώτηση γα τις άμεσες προτεραιότητές του είπε: «η ασφάλεια των πολιτών και η μικροεγκληματικότητα είναι άμεσες προτεραιότητά μας και θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την νεολαία μας.στο δύσκολο έργο μας μπορεί να συμβάλει όλος ο κόσμος. Δίνοντάς μας μια πληροφορία έστω και ανώνυμη, θα διευκολύνει τα μέγιστα».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…