Απώλεια ο θάνατός του

0

Ξημερώματα της Δευτέρας έφυγε ξαφνικά από κοντά μας και την οικογένειά του, ο γνωστός συμπολίτης Γιώργος Ταβουλτσίδης.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 14:30 στους Τοξότες όπου γεννήθηκε και ζούσε με την οικογένειά του.

Ποιος ήταν

Ο Γιώργος Ταβουλτσίδης γεννήθηκε το 1951. Παντρεύτηκε τη Χάϊδω και απέκτησαν δύο γιους και μια κόρη. Εργάστηκε στη βιομηχανία ζαχάρεως απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τα Πολιτιστικά πράγματα της κοινότητάς του όπου και πρόσφερε ως κοινοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών.

Η ζωντάνια και ο δυναμισμός του βρήκαν μοναδικό διέξοδο στον Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης του οποίου ήταν εκλεκτό μέλος. Στον Σύλλογο αυτόν, κατά κοινή ομολογία, πρόσφερε πάρα πολλά! Τόσο σαν απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και ως Πρόεδρος αργότερα επί σειρά ετών. Η θητεία του στο Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης σημαδεύτηκε με την εξωστρέφεια του Συλλόγου που τον ανέδειξε  ως τον πρώτο Πολιτιστικό Σύλλογο του Νομού.

Εκδηλώσεις ποικίλες, πρωτοβουλίες σε τοπικό, Περιφερειακό και Πανελλήνιο επίπεδο, ακόμη και σε αποστολές στο εξωτερικό ως εκπρόσωπος του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων.

Η δραστηριότητά του ανεξάντλητη. Πάντα με δυναμισμό, χιούμορ και καλή προαίρεση. Φιλικός με όλους, είχε το χάρισμα να εμπνέει τους γύρω του για να δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα, ακόμη περισσότερα.

Ανάμεσα στα έργα της πολυσχιδούς και πολύχρονης θητείας του στο Σύλλογο Ποντίων, συγκαταλέγεται η ανέγερση του Μνημείου στην Πλατεία Ελευθερίας, η ανάδειξη του κτιρίου του Συλλόγου με έργα και παρεμβάσεις για βελτίωση της λειτουργικότητάς του, η δημιουργία νέων τμημάτων στον Σύλλογο όπως Νεολαίας, Γυναικών κ. αλ. η θεσμοθέτηση εκδηλώσεων π.χ. Παρχάρια, έκθεση βιβλίου, έκθεση διαφόρων επαγγελμάτων, συναυλίες με Πόντιους καλλιτέχνες, η αναβάθμιση του ετήσιου χορού, η θεσμοθέτηση βραβείων σε αριστούχους Πόντιους μαθητές και το κορυφαίο έργο που είχε οραματισθεί και ξεκινήσει αλλά δεν μπήκε στη φάση της πραγματοποίησις, η Ανιστόριση της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος στην Ξάνθη σε ύψωμα της Γαλάνης.

Ακόμη ο Γιώργος Ταβουλτσίδης συμμετείχε σε Ομοσπονδιακές Οργανώσεις Ποντίων, Σύνεδρος και μέλος Παμποντιακών Συσκέψεων, ενεργό μέλος με προσφορά ανεκτίμητη όπου τασσόταν. Άνθρωπος βαθύτατα δημοκρατικός, δυναμικός, ολοκλήρωνε ότι αναλάμβανε και οραματιζόταν, είχε πίστη στην Ελληνική Πατρίδα και την Ποντιακή ιδέα που την υπηρέτησε με έργο και προσφορά. Έφυγε αφήνοντας πίσω του έργο μεγάλο και μοναδικό. Έφυγε ξαφνικά κι αυτό συγκλόνισε φίλους, γνωστούς και οικείους σε ηλικία 54 χρόνων, έχοντας ακόμη όνειρα και φιλοδοξίες για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε, στην Ξάνθη, τους Πόντιους.

Οι τελευταίοι είναι που νοιώθουν μαζί με την οικογένειά του την ορφάνια και απουσία ακόμη περισσότερο.

Στο τελευταίο ταξίδι, στην κορυφαία διαδρομή της ζωής του της ταφής στην γενέθλια γη, θα βρεθούν ταπεινοί προσκυνητές του έργου του, της ζωής του, της διαδρομής του, ΟΛΟΙ!

Για να τιμήσουν τον άνδρα, τον άνθρωπο που έμαθε να αγωνίζεται, να δίνει, να προσφέρει ανιδιοτελώς. Για την Ξάνθη, την Πατρίδα, την Ποντιακή ιδέα.

Επιθυμία της οικογένειας του θανόντα εργάτη της Ποντιακής Ιδέας, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης. Με την σκέψη ότι κι έτσι, με τον θάνατό του θα φανεί χρήσιμος προς τον αγαπημένο του Σύλλογο Ποντίων.

Έχε γειά Γιώργο, έχε γειά φίλε, σύντροφε αγώνων και αγωνιστή. Έχε γειά Άνθρωπε μοναδικέ!

Η Ποντιακή λύρα ας συντροφεύει τραγουδώντας τα όμορφα Ποντιακά τραγούδια που λάτρευες, παρέα με τον Χρύσανθο και τους άλλους.

Έχε γειά αγαπημένε φίλε…

Γ. Χ. Διαφωνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…