Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Συνελήφθησαν 3 Βούλγαροι με πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθησαν 3 Βούλγαροι με πλαστά χαρτονομίσματα

0

Είναι γεγονός! Η Βουλγαρία έκανε το πρώτο βήμα της στην Ε.Ε. και οι πανηγυρισμοί που διοργανώθηκαν αποδεικνύουν τη σημασία που αποδίδουν οι κάτοικοί της στην ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Όμως κάποιοι άλλοι ομοεθνείς ακολούθησαν άλλους τρόπους… πανηγυρισμού, εκμεταλλευόμενοι το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα και την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Το αστυνομικό δελτίο από το Αστυνομικό τμήμα των Σαπών πιστοποιεί του λόγου το αληθές: Έτσι την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 20.45 στις Σάπες – Ροδόπης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας –  ένας 23χρονος, ένας 26χρονος και ένας 28χρονος –  διότι κατελήφθησαν να κατέχουν και να μεταφέρουν από κοινού εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου χαρτονομίσματα ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, κατά πάσα πιθανότητα πλαστά. με σκοπό να τα θέσουν παράνομα σε κυκλοφορία ως γνήσια. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί…αξιοποίησαν σχετική πληροφορία και προέβησαν στη σύλληψη.

Το χρονικό της σύλληψης

Ειδικότερα σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο στις 7μ.μ.στα Αρριανά – Ροδόπης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, εντοπίσθηκε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας του 23χρονου δράστη, με κατεύθυνση αρχικά προς Σάπες και στη συνέχεια προς Αλεξανδρούπολη. Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών ακολούθησαν το εν λόγω όχημα, το οποίο ακινητοποίησαν τελικά στις 8.30μ.μ., σε συνεργασία με Αστυνομικούς και Συνοριακούς Φύλακες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο 38° χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης επί της γέφυρας Δικέλλων -Έβρου, συλλαμβάνοντας τους επιβαίνοντες σ’ αυτό δράστες και οδηγώντας τους στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών.

Η έρευνα έβγαλε …λαγό!

Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν εντός θήκης μηχανήματος αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD) επτά  (7) χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ έκαστο, αμφιβόλου γνησιότητας, κατά πάσα πιθανότητα πλαστά και σε διάφορα σημεία στους εσωτερικούς χώρους του ίδιου οχήματος το συνολικό χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων πενήντα (2.350) ευρώ σε χαρτονομίσματα των εκατό (100), πενήντα (50) και είκοσι (20) ευρώ.

Οι δράστες, που κατά δήλωση τους εισήλθαν στη χώρα μας πρωινές ώρες της 10-1-2007, μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, σε διάφορες άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια στα Αρριανά. προφανώς με σκοπό να θέσουν παράνομα σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα ως γνήσια, δεδομένου ότι η περιοχή όπου συνελήφθησαν βρίσκεται εκτός του δρομολογίου επιστροφής τους στη χώρα τους.

Κατασχέθηκαν τα αμφιβόλου γνησιότητας και κατά πάσα πιθανότητα πλαστά επτά (7) χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων πενήντα (2.350) ευρώ, ως προϊόν παράνομης συναλλαγής. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται θα οδηγηθούν στον κ, Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» εξετάζεται το ενδεχόμενο της διασύνδεσής τους με διεθνή σπείρα που προωθεί πλαστά χαρτονομίσματα στη χώρα μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…