Με τον …αέρα της νίκης

0

Αν μια πολιτική συγκέντρωση μπορεί να αποτελεί μηνυματοποιημένη καταγραφή του αποτελέσματος των εκλογών και επιβεβαίωση αποδοχής από τους πολίτες, τότε ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης και υποψήφιος εκ νέου με τον συνδυασμό «Αναγέννηση» θα είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος καθώς κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην κεντρική πλατεία το απόγευμα της Δευτέρας, η συγκέντρωση ήταν από κάθε άποψη εντυπωσιακή. Υπήρχε παλμός, υπήρχε η επιβράβευση του χειροκροτήματος και κυρίως η σιγουριά της νίκης.

Η πολιτική εκπροσώπηση από τον υφυπουργό κ. Κοντό, και η αυτοδιοικητική από  τον υπερνομάρχη κ. Τάτση, τον νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιρίδη τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, τους δημάρχους Αβδήρων, Μύκης, Σελέρου, κας Τσακίρη, Ντουκιαντζή, Μπηρόλ αντίστοιχα, των υποψηφίων δημάρχων Τοπείρου κ. Παυλακάκη, Βιστονίδας κ. Ζλάτκο, έστειλε το μήνυμα της στήριξης, της εμπιστοσύνης στο συνδυασμό για νικηφόρα πορεία ενώ οι αναφορές όλων  τόσο στο έργο όσο και στην προσωπικότητα του κ. Παυλίδη ήταν ένθερμες και ιδιαίτερα κολακευτικές. Αυτό που αποτέλεσε κοινή συνιστώσα και επωδός όλων των χαιρετισμών που προηγήθηκαν της ομιλίας Παυλίδη – Κοντού, Τάτση, Ευμοιρίδη, Στυλιανίδη – ήταν ότι επί Νομαρχίας Παυλίδη ο Νομός Ξάνθης άλλαξε πρόσωπο μέσα από έργα και πρωτοβουλίες σ’ όλους τους τομείς και αυτό «χρεώνεται» στη διεκδικητικότητα, τη δουλειά το ήθος και το ύφος, οι αρχές και οι αξίες, κατά την άσκηση της Διοίκησης του κ. Παυλίδη που τον καθιστούν: «ως ένα από τους πιο επιτυχημένους νομάρχες της χώρας».

«Ο Νομός μας είναι πρωταγωνιστής στην περιοχή» 

Ο κεντρικός άξονας της ομιλίας του κ. Παυλίδη βασίστηκε στην «καταμέτρηση» των παρεμβάσεων της νομαρχίας που στοιχειοθετούν τον ισχυρισμό ότι : « Το 1999 η Ξάνθη γύρισε σελίδα» και αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για το μέλλον.

Γιώργος Παυλίδης: «Ακόμη και όσοι από μικροπολιτική μιζέρια εθελοτυφλούν αισθάνονται την διαφορά του έργου μας, κυκλοφορούν στους νέους δρόμους, εισπράττουν εισοδήματα, καλλιεργούν εκτάσεις, προστατεύονται, ζουν σε νέο περιβάλλον, έχουν καλύτερη ζωή. Είμαστε περήφανοι. Κάναμε έργο που αντιστοιχεί σε 10ετίες. Το παραδέχονται φίλοι και αντίπαλοι. Ο Νομός μας είναι πρωταγωνιστής στην περιοχή».

Έργα όχι λόγια…

«Εκμεταλλευτήκαμε κάθε πηγή χρηματοδότησης σε κάθε επίπεδο. Στα έργα που εντάξαμε στο Γ΄ Κ.Π.Σ., όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία,  στο ποσό που αναλογεί ανά άτομο/ κάτοικο είμαστε πρώτοι ως Νομαρχία στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, και, ίσως, πρώτοι και στην Ελλάδα, στον χώρο – πάντα – της Ν.Α.»

Νομός «Ανοιχτή πόλη»

«Σχεδιάσαμε και δημιουργούμε ένα νέο οδικό και συγκοινωνιακό περιβάλλον. Μίκραιναν οι αποστάσεις.-      Έχουμε – ως Νομός – ίσως τους καλύτερους δρόμους από κάθε άλλη περιοχή. Ασφαλτοστρωμένους παντού. Ως τον πιο απόμακρο κατοικημένο οικισμό. Μετατρέψαμε το μεγαλύτερο μέρος του Νομού, ειδικά την πεδιάδα,  σε μια «ανοικτή πόλη».

Κοινωνική συνοχή

«Γκρεμίσαμε, χωρίς κραυγές, τα τείχη της απομόνωσης και τις μπάρες της υπανάπτυξης στην ορεινή περιοχή. Ενώσαμε την κοινωνία. Ανατρέψαμε τον επικοινωνιακό και πλήρη τηλεοπτικό αποκλεισμό στους οικισμούς της ορεινής περιοχής, εγκαθιστώντας και συντηρώντας τηλεοπτικούς αναμεταδότες για το 90% των κατοίκων Αφήσαμε πίσω το γκρίζο και το χθες που πίκρανε και δυσαρεστούσε τους πολίτες. Αφήσαμε πίσω τις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς. Τα χαρακώματα του χθες. Ανταποκριθήκαμε και ανταποκρινόμαστε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στη συμφωνία που κάναμε με σας τους πολίτες. Να δημιουργήσουμε έναν Νομό με ισχυρή σύγχρονη οικονομία. Να δημιουργήσουμε μια δίκαιη, συνεκτική κοινωνία».

Έργα υποδομών –  αναδασμοί – σχολική στέγη

«Κατασκευάσαμε αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν προηγούμενο. Θωρακίσαμε τον τόπο.-      Κάναμε αναδασμούς περισσότερους απ’ όσους έγιναν τα προηγούμενα πενήντα (50) χρόνια. Πρωτοπορήσαμε. Με νέες πρακτικές σταματήσαμε την από δεκαετίες υφαλμύρωση όλων σχεδόν παράκτιων αγροτικών περιοχών, φέρνοντας νερά σε 50.000 και πάνω στρέμματα γης, ήταν αχρησιμοποίητα ή υποβαθμισμένα.  Κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν τους εμπλουτισμούς. Ας έλθουν να τους διδάξουμε. Ζωντανέψαμε αγροτικές περιουσίες. Κάναμε φράγματα, κανάλια, αρδευτικά δίκτυα. Παραδώσαμε – κατασκευάσαμε ή κατασκευάζουμε δεκάδες νέα σχολεία, περισσότερες από 300 σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, πάνω από  το 50% όλων των αναγκών. Βάζουμε τέλος στο πρωί απόγευμα. Με την ολοκλήρωση των κατασκευών στην νέα σχολική περίοδο, όλα τα παιδιά μας θα πηγαίνουν πρωί στο σχολείο, σε σύγχρονες  αίθουσες. Μετά από 10ετίες ξεκινά μια νέα εποχή στην Ξάνθη.Τολμήσαμε, εργασθήκαμε σκληρά και αποφασιστικά και κάναμε το Νομό νέο ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Συστήσαμε νομαρχιακή επιχείρηση τουριστικής προβολής. Πετύχαμε. Βλέπετε τα «γκρουπ» των επισκεπτών στην Ξάνθη, στο Νέστο, στα χωριά μας, στην ορεινή περιοχή, στη Βιστονίδα, παντού. Δημιουργήσαμε από τον τουρισμό νέες προοπτικές, νέα πολύ σημαντικά εισοδήματα, νέες θέσεις δουλειάς και στοχεύουμε ακόμη πολύ ψηλότερα».

Ο κ. Παυλίδης έθεσε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής του για τα επόμενα χρόνια  την επιτάχυνση της ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το Νομό μέσα από την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του νομού την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης του και την ανάδειξη της πολιτικής του ταυτότητας.

Για το συνδυασμό του τόνισε: «Τον πρώτο λόγο για μας έχουν οι πολίτες. Η κοινωνία των πολιτών. Το αποδείξαμε. Γιατί είμαστε ο συνδυασμός της κοινωνίας και των πολιτών. Του μέτρου και της μετριοπάθειας. Της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής. Πέρα από καταγωγές και την θρησκεία του καθενός. Η πολιτική μας, δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε στα μάτια όλους τους πολίτες. Οι Έλληνες παλιννοστούντες, πραγματικοί πρόσφυγες, βρήκαν την απαιτούμενη στοργή από τη Νομαρχία. Η ισονομία και η ισοπολιτεία έγινε πράξη για όλους. Ήμαστε και πάλι μπροστά σας ως η μόνη αξιόπιστη Νομαρχιακή παράταξη και ζητούμε την εμπιστοσύνη σας. Το έργο και το πρόγραμμά μας, η πολιτική και κοινωνική μας παρουσία, το ήθος και το ύφος, οι αρχές και οι αξίες, κατά την άσκηση της Διοίκησης αποτελούν για όλους την καλύτερη εγγύηση για το αύριο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα επακόλουθα της βιοαιθανόλης για την ΕΒΖ

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» η ΕΒΖ με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για μετατροπή τω…