Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Αποδόθηκαν οι υποτροφίες από το Σύλλογο Υποτροφιών Ξάνθης

Αποδόθηκαν οι υποτροφίες από το Σύλλογο Υποτροφιών Ξάνθης

0

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2006, στις 18.30΄, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ο Σύλλογος Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών της πόλης, απέδωσε σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων, σπουδαστές και φοιτητές, τις καθιερωμένες ετήσιες υποτροφίες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, εκπρόσωποι του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού, του βουλευτή Ξάνθης κ. Τσαλίδη, του Νομάρχη κ. Παυλίδη, του Δημάρχου Ξάνθης η κ. Τζόλα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Ζλάτκος, εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού καθώς και η διευθύντρια της Σχολής του ΟΑΕΔ κ. Δημούδη, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Αμοιρίδης, υπότροφοι, συγγενείς και φίλοι τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης δίνοντας συγχαρητήρια στο Σύλλογο Υποτροφιών για το έργο τους, ο κ. Ζλάτκος και η κ. Τζόλα που μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Ξάνθης.

Όπως μας αναφέρει η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου Υποτροφιών Ξάνθης κ. Τσακίρη: «ο Σύλλογος λειτουργεί αυτοδύναμα στη Ξάνθη εδώ και 32 χρόνια προσφέροντας τις υπηρεσίες του προσπαθώντας να συλλέξει χρήματα για τη συλλογή των χρημάτων που αποδίδονται στους υπότροφους. Στις φετινές υποτροφίες είχαμε  εισφορές της Μητρόπολης Ξάνθης, της Τράπεζας της Ελλάδος και  οι Σύλλογοι ‘Απαράδεκτοι’ και ‘Κατασκηνωτές».

Στην ερώτηση περί της διαδικασίας που ακολουθείται η κ. Τσακίρη μας ενημερώνει: «αποστέλλουμε σε  όλα τα κρατικά σχολεία του νομού έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν στοιχεία μαθητών όπως τα εισοδήματα της οικογένειας, το Ε9 της εφορίας και οι επιδόσεις τους στα μαθήματα  και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και βάσει των εσόδων σε ποιους θα αποδοθούν οι υποτροφίες».

Φέτος δόθηκαν 46 υποτροφίες και το συνολικό ποσό που δόθηκε είναι 14.250 ευρώ. Στους μαθητές γυμνασίου δίνονται 150 ευρώ, στους μαθητές λυκείου 300 ευρώ και στους φοιτητές 600 ευρώ. Όπως μας αναφέρει η κ. Τσακίρη: « σκοπός μας είναι το ποσό αυτό, να δράσει επικουρικά στους οικονομικά ασθενέστερους, για την αντιμετώπιση των αυξημένων εξόδων  που έχουν οι οικογένειες για τη μόρφωση των παιδιών και να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που προσπαθούν και τα καταφέρνουν να είναι άριστα» ενώ κλείνοντας ενημερώνει ότι: «ο Σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε προτάσεις και προσφορές από τους Ξανθιώτες για τη συνέχιση της προσπάθειας που κάνουμε να αντεπεξέλθουμε και να βρούμε νέες πηγές εσόδων. Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον Υφυπουργό κ. Κοντό, τους βουλευτές, το Νομάρχη  και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας, τον κ. Π. Ζερίτη, την κ. Ά. Κομνηνού, το Δήμαρχο Ξάνθης, την Τράπεζα της Ελλάδος, τους ‘Κατασκηνωτές’ και τους ‘Απαράδεκτους, ΄τα μέλη του Συνδέσμου καθώς και όλους όσους, με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας, ενισχύουν το Σύνδεσμο. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Υπότροφους μαθητές και φοιτητές του Νομού μας και στις οικογένειές τους».    

Οι μαθητές και σπουδαστές που έλαβαν φέτος τις υποτροφίες είναι:

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …