Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 4 θέσεις στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΚΑΑ) Ξάνθης

4 θέσεις στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΚΑΑ) Ξάνθης

0

Τυπώθηκε η προκήρυξη 12Κ/2006 από το Εθνικό Τυπογραφείο για τις 207 μόνιμες θέσεις Γεωπόνων ΠΕ και Κτηνιάτρων (ΦΕΚ 594/19-10 2006), άρχισε η αποστολή στις νομαρχίες της χώρας και σε λίγες ημέρες θα διατίθεται και στους ενδιαφερόμενους από την ιστοσελίδα του. Μέχρι και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2006 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις και δικαιολογητικά για τις 207 θέσεις γεωπόνων – κτηνιάτρων.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό για 149 γεωπόνους ζωικής παραγωγής, φυτικής παραγωγής αγροτικής οικονομίας, επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων, καθώς και για 58 κτηνίατρους για να στελεχώσουν τα Τοπικά κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης σε 50 νομούς.

Εκτός από τις θέσεις αυτές, άλλες 15 θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ για άτομα των ειδικών κατηγοριών  – 11 γεωπόνοι και 4 κτηνίατροι.

Για τις θέσεις γεωπόνων και κτηνιάτρων δεν απαιτείται εμπειρία, ενώ είναι απαραίτητη η καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας, γνώση κομπιούτερ, όπως προβλέπεται από τον νόμο και πτυχία ΑΕΙ ανάλογα με την ειδικότητα από πανεπιστήμια της Ελλάδας ή ισότιμα άλλων χωρών.

Σκοπός των τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η επιστημονική, επαγγελματική και τεχνολογική στήριξη των αγροτών, η πληροφόρηση τους ιδίως σε θέματα που αφορούν το είδος, την ποιότητα και την ποικιλία των αγροτικώ προϊόντων που θα παράγουν, την τεχνολογία της παραγωγής και τη χρησιμοποίηση της στην καθημερινή πρακτική, την κατάσταση της αγοράς και τις προοπτικές της, καθώς και η σύνδεση της αγροτικής έρευνας με την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της στην πράξη.

Είναι επίσης αρμόδια μεταξύ άλλων για:

■ Την τεχνολογική και τεχνική βοήθεια των αγροτών αναφορικά με τις νέες τεχνικές καλλιέργειες, νέες καλλιέργειες ή εκτροφές και νέες μεθόδους διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

■  Την υποστήριξη των αγροτών στη διάθεση της παραγωγής με τη συνεχή πληροφόρηση για τη διεθνή και εγχώρια ζήτηση, καθώς και για τη δημιουργία ομαδικών ή μεμονωμένων αγορών.

■ Τη συνεχή ενημέρωση των αγροτών για την εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική, το νομικό πλαίσιο και τα αναπτυξιακά προγράμματα.

■ Την καθοδήγηση των αγροτών σε θέματα ποιότητας, μεθόδων καλλιέργειας, κόστους παραγωγής και ανταγωνιστικότητας.

■Την υποστήριξη των αγροτών και την εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες και στις εφαρμογές τους για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

■ προθεσμία υποβολής αίτησεων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από το ΑΣΕΠ, θα αναφέρεται ωστόσο στην προκήρυξη που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Ξάνθης (ΚΑΑ) θα προσληφθούν:

 

Κλάδος – ειδικότητα θέσεις

ΠΕ1 Γεωπονικού (φυτικής παραγωγής)     1

ΠΕ1Γεωπονικού (ζωικής παραγωγής                    1

ΠΕ1Γεωπονικού (Επιστ. & Τεχνολ. Τροφίμων)     1

ΠΕ3 Κτηνιατρικού      1

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2002

Δήμος Ξάνθης Πληθυσμός:52.270 Εγγεγραμμένοι:40.089 Έδρες:27 Τμήματα:75 Ψήφισαν:27.240 Έγκυ…