Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθηςκ. Χρ. Πούλιος για τη μνήμη των Ελλήνων Μικρασιατών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθηςκ. Χρ. Πούλιος για τη μνήμη των Ελλήνων Μικρασιατών

0

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χρ. Πούλιος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Μπαλτά και από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους παρέστησαν στην επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου τιμώντας τη μνήμη των Ελλήνων Μικρασιατών.

Σε δήλωσή του για την Ημέρα Μνήμης ο κ. Πούλιος σημειώνει:

«Ο Ελληνισμός, σε όλη την υφήλιο, έχει περάσει από πολλές συμπληγάδες και έχει σταθεί όρθιος, έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία του. Οι Έλληνες της  Μικράς Ασίας, μεγαλούργησαν, διέδωσαν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Ο ξεριζωμός τους, όπως και ο ξεριζωμός των Ελλήνων του Πόντου, δεν μπορεί να ξεχαστεί, δεν λησμονιέται όσα χρόνια και αν περάσουν. Αποτελεί για όλους εμάς τους νεότερους, σημείο εθνικής αναφοράς, γι’ αυτό και τιμούμε σήμερα τη Μνήμη τους. Θέλω να συγχαρώ το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, που με τις συνεχείς προσπάθειές του κρατά άσβεστη τη «φλόγα» του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην περιοχή μας, τη «φλόγα» των ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ. Ας είναι αιώνια η μνήμη των προγόνων μας. »

Εν τω μεταξύ το προηγούμενο βράδυ ο κ Πούλιος γιόρτασε τα γενέθλιά του, συντροφιά με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και συνεργάτες του, σε ταβέρνα του Δημοτικού Διαμερίσματος Κιμμερίων.

Οι εκπλήξεις πολλές για τον Υπ. Δήμαρχο, όπως και η τούρτα που είχε το έμβλημα του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ».

Απλοί πολίτες που βρέθηκαν εκεί, έσφιξαν το χέρι του Χρίστου Πούλιου και ευχήθηκαν τόσο για την γιορτή του υγεία και δύναμη, όσο και ένα καλό αποτέλεσμα για τις εκλογές!

Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος δήλωσε στους παρευρισκόμενους τα εξής:

«Είμαι ειλικρινά συγκινημένος, γιατί αυτό το όμορφο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του συνδυασμού μας, είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι η εγγύηση για την πορεία μας. Σας ευχαριστώ για τις όμορφες και ανθρώπινες στιγμές που ζούμε σήμερα, για όλα όσα θα ζήσουμε τώρα αλλά και στο μέλλον! »

Επίσης ο κ. Πούλιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, τονίζοντας: «Είμαι ευτυχής, γιατί το προσκλητήριο στην κοινωνία της Ξάνθης, για αλλαγή στην πράξη στο Δήμο, άρχισε να γίνεται συνείδηση. Μία συνείδηση που θα μεταφραστεί σε ψήφο την 15η Οκτωβρίου 2006. Ευχαριστώ όλους επώνυμους και ανώνυμους, που τίμησαν με την παρουσία τους, την επίσημη έναρξη του προεκλογικού μας αγώνα. Ενός αγώνα, που είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει την θετική κατάληξη. Η μέρα που θα δώσουμε ξανά χρώμα στη ζωή μας και την υπέροχη πόλη μας και τους οικισμούς της, είναι κοντά! »

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημα…