Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Τι προβλέπει το Τεχνικό Σχέδιο του Δήμου για το 2007

Τι προβλέπει το Τεχνικό Σχέδιο του Δήμου για το 2007

0

Το Τεχνικό Σχέδιο του Δήμου για το έτος 2007 που αφορά στα έργα που έχουν προγραμματισθεί για το ερχόμενο έτος, παρουσίασε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την παρέμβαση έργων που έχουν προγραμματιστεί από πλευράς Δήμου, για το 2007 παρουσίασε ο Κ. Στυλιανίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος τα κονδύλια που διαθέτει ο Δήμος προέρχονται από δημόσιες επενδύσεις 8.308.079,00 ευρώ, από δημοτικούς πόρους 991.500,00 ευρώ, από ΣΑΤΑ (Συλλογική Απορρόφηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) 8.022.480,00 ευρώ. Αναλυτικά το σχέδιο έργων έχει ως εξής:

 Πολεοδομικά έργα

Το ποσό που θα διατεθεί για έργα πολεοδομίας ανέρχεται στα 435.000 ευρώ περίπου και περιλαμβάνουν αποπληρωμή έργων που ολοκληρώθηκαν αλλά και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως στις περιοχές Πέρα Αμπέλια- Π.Τσαλδάρη- Γυμναστηρίου, περιοχές επέκτασης του Γ.Π.Σ. Ξάνθης Λευκού Πύργου, Λαχανόκηποι και Σιδηροδρομικού Σταθμού, δημιουργία χαρτογραφικών υποβάθρων και Γ.Π.Σ. Δήμου Ξάνθης.

Ύδρευση, Άρδευση, Αποχέτευση

Για έργα που αφορούν στον τομέα, θα διατεθούν 1.400.000 ευρώ περίπου. Τα νέα έργα που περιλαμβάνονται είναι η κατασκευή δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Αγίου Αθανασίου και Αγ. Γεωργίου, υδροδότηση περιοχής Κιμμερίων, κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο συνοικισμό Ασκύρων, επέκταση αγωγού ομβρίων και διαμόρφωση τμήματος οδών Παπανδρέου, Τροίας και Αλικαρνασσού, κατασκευή αγωγού ομβρίων από πάροδο Τζαβέλα έως Λευκίπου.

Τεχνικά έργα

Για τεχνικά έργα θα διατεθούν 8.900.000 ευρώ περίπου και περιλαμβάνονται νέα έργα για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων με διανοίξεις και διαμορφώσεις οδών όπως της οδού Μ. Καραολή, Σάρδεων, στις ανατολικές παρυφές της πόλης, στην Ανθούπολη, στη Χρύσα, στη δυτική είσοδο της πόλης, κατασκευή υπόγειου πάρκιγκ στην Ανδρεόυ Δημητρίου, ασφαλτροστρώσεις, οδοστρωσία σε οικισμούς αλλά και κατασκευή δρόμων. Ακόμη ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης, έργα στο άλσος Ευμοίρου, επιστρώσεις σε κοινόχρηστους χώρους, κατασκευή περιφράξεων.

Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός

Στα έργα που αφορούν στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό θα διατεθούν 370.000 ευρώ περίπου.

Χώροι πρασίνου

Για χώρους πρασίνου το ποσό ανέρχεται στα 560.000 ευρώ περίπου.

Πολιτισμός-Αθλητισμός και κοινωνική πολιτική

Για τους τομείς αυτούς θα διατεθούν 5.750.000 ευρώ περίπου. Στα νέα έργα που θα γίνουν περιλαμβάνονται αποκατάσταση, ανακατασκευή και αλλαγή χρήσης σε παιδικό μουσείο και ιστορικό αρχείο στην οδό Μ. Μπότσαρη, ολοκλήρωση Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στα Κιμμέρια, εκπόνηση τοπογραφικών μελετών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …