Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Πρωτοβουλία Τσαλίδη για συζήτηση – ενημέρωση με θέμα τη ΣΕΒΑΘ Απουσίασαν Κοντός – Σγουρίδης – Ράπτης

Πρωτοβουλία Τσαλίδη για συζήτηση – ενημέρωση με θέμα τη ΣΕΒΑΘ Απουσίασαν Κοντός – Σγουρίδης – Ράπτης

0

Την πρωτοβουλία να συζητηθεί η υπάρχουσα κατάσταση της ΣΕΒΑΘ και να μελετηθούν οι προοπτικές της και η μελλοντική της πορεία ανέλαβε ο βουλευτής κ. Φίλιππος Τσαλίδης προσκαλώντας σε συζήτηση «κεκλεισμένων των θυρών» στο ξενοδοχείο «Έλενα» την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12.00.

Ο κ. Τσαλίδης προσκάλεσε τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Κοντό, το Νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρίδη, τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου κ. Παπαβασιλείου, τον πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ κ. Ράπτη και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στης ΣΕΒΑΘ κ. Χρυσοχοϊδη.

Η συνάντηση όμως υπολείπονταν της παρουσίας του υφυπουργού κ. Κοντού που δικαιολογήθηκε: «δεν θεωρώ φρόνιμο και σκόπιμο να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας και σας καλώ να συνδράμετε στην προσπάθειά μας για την έγκριση της χρηματοδότησης» της Εταιρείας, του κ. Σγουρίδη και του κ. Ράπτη που αποτέλεσε και αφορμή αφ’ ενός μεν να μη τελεσφορήσει αφού διήρκησε μόλις 15 λεπτά και έγινε μια απλή ανασκόπηση της κατάστασης όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αφ’ ετέρου δεν να αποσταλεί ένα δεικτικό δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, από τον κ. Τσαλίδη ο οποίος θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία του κ. Ράπτη: « Η συζήτηση είχε θέμα την υπάρχουσα κατάσταση στη ΣEBΑΘ Α.Β.Ε. και τις προοπτικές για τη μελλοντική πορεία της. Δεν είχε την έννοια δημόσιου διαλόγου, γι’ αυτό και προσκλήθηκαν συγκεκριμένα άτομα που εκπροσωπούν συγκεκριμένους χώρους. .

Επίσης δεν αποτελούσε σκοπό της συνάντησης η χρηματοδότηση της

Εταιρείας, διότι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί λύση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΣΕΒΑΘ, εξαιτίας της κοκοδιαχείρισης, είναι δεδομένη. Άλλωστε αυτό θα φανεί έμπρακτα τις προσεχείς ημέρες.

Κατόπιν όλων αυτών η απουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΒΑΘ ήταν αδικαιολόγητη.

Η Διοίκηση οφείλει να καταλάβει ότι τα Συvεταιριστικά Εργοστάσια δεν ανήκουν σε κανένα, παρά μόνο στην κοινωνία αυτού του τόπου και η θετική ή αρνητική πορεία τους έχει άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία του.

Οφείλει επίσης να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των αρχών προκειμένου να τους ενημερώσει και για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και για το όποιο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης έχει εκπονηθεί.

Δεν είναι δυνατόν να ζητούν να συνδράμουμε στην επίλυση προβλημάτων

την στιγμή που αρνούνται την ενημέρωση.

Παρόλα αυτά όμως, η αγωνία των συμπολιτών μου για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες στο μέλλον του Νομού μας με δεσμεύει και θεωρώ χρέος μου να συνεχίσω τις προσπάθειές μου για το καλύτερο του τόπου μας».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…