Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

0

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπούλου. Μπορεί όσο περνούν οι μέρες, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους πληγέντες της Νοτιοανατολικής Ασίας να μεγαλώνουν, η βοήθεια όμως από όλες τις χώρες του πλανήτη, διαρκώς επίσης μεγαλώνει.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ωστόσο μιας «μικρής» χώρας που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην κλίση βοηθείας και προσφέρει ακατάπαυστα εδώ και δύο εβδομάδες.

Δεν είναι άλλη από την χώρα μας, την Ελλάδα, που με τον ένα ή άλλο τρόπο, στέλνει καθημερινά την βοήθειά της, υλική και χρηματική.

Από την πρώτη στιγμή, παρόντες στην βοήθεια ήταν οι Γιατροί του Κόσμου.

Με το πρώτο C130 που αναχώρησε για τις πληγείσες περιοχές, αναχώρησαν και οι Γιατροί του Κόσμου για να σταθούν δίπλα στον πόνο και το σημαντικότερο, να τον απαλύνουν.

Όπως τονίζει μιλώντας στο «Ε» η Υπεύθυνη Βορείου Ελλάδας των Γιατρών του Κόσμου κ. Ελευθερία Παρθενοπούλου, η παρουσία των γιατρών της οργάνωσης ιδίως στη Σρι Λάνκα, είναι καθοριστική.

Βρισκόμενοι στην Νοτιοανατολική Ακτή, τρεις έλληνες γιατροί του Κόσμου, προσφέρουν μόνοι τους την βοήθειά τους, αφού η περιοχή αυτή είναι ιδιαιτέρως απομακρυσμένη και δεν είναι εύκολα προσβάσιμη.

Την μοναδική βοήθεια που έχουν εκεί οι πληγέντες, είναι από τον Ερυθρό Σταυρό που τους προμηθεύει με φάρμακα μέχρι να φτάσουν και άλλες προμήθειες.

«Γι’ αυτό το λόγο και εμείς ξεκινήσαμε και στο περίπτερο 3 της Διεθνούς Εκθέσεως, όπως και στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και υλικό, για να πάνε με πλοίο στην Νοτιοανατολική Ασία».

Βεβαίως όπως επισημαίνει η κ. Παρθενοπούλου, το «μέτωπο» που έχουν ανοίξει η Γιατροί του Κόσμου, παραμένει ανοιχτό αφού ο ανθρώπινος πόνος εξακολουθεί να υπάρχει και να χρειάζεται περίθαλψη και στην Ινδονησία.

Και είναι ένα έργο για τους Γιατρούς του Κόσμου, πολύ δύσκολο….μιας και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν είναι οι χειρότερες…

Στα κατεστραμμένα ξενοδοχεία παρέχουν ιατρική περίθαλψη, εξετάζουν μέσα στα σχολεία…

Όταν μια καρέκλα και ένα τραπέζι γίνονται τόσο σημαντικά για την εξέταση των πληγέντων…

Πολύ περισσότερο δε όταν η γαστρεντερίτιδα και η έλλειψη καθαρού νερού, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, κάνουν αισθητή την παρουσία τους και απειλούν με μορφή επιδημίας.

«Ίσως αυτή τη φορά, ο δρόμος της βοήθειας, είναι πάρα πολύ μεγάλος…» τονίζει η κ. Παρθενοπούλου.

Η στήριξη και η συμμετοχή όλων μας σε αυτή την προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου, αποτελεί ουσιαστικό χέρι βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν την βοήθειά τους στους Γιατρούς του Κόσμου μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310566641.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…