Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ξεκινάει σταδιακά ο φετινός «αντικουνουπικός»σχεδιασμός

Ξεκινάει σταδιακά ο φετινός «αντικουνουπικός»σχεδιασμός

0

Μπορεί κάποιοι να πουν ότι είναι ίσως λίγο νωρίς να μιλάμε για…κουνούπια, η Νομαρχία Ξάνθης όμως και το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, ξεκίνησε ήδη τις εργασίες πρόληψης και αντιμετώπισης του «ενοχλητικού» αυτού προβλήματος που κάθε χρόνο την κατάλληλη στιγμή έρχεται να «πολυσυζητηθεί» από τους κατοίκους των παραθαλάσσιων κυρίως περιοχών του νομού μας.

Όπως μας ενημερώνει λοιπόν ο Πρόεδρος του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Νομού Ξάνθης κ. Ελευθέριος Μακρίδης, την ερχόμενη εβδομάδα ο σχεδιασμός αναμένεται να τους απασχολήσει εκτενώς.

Βέβαια ο σχεδιασμός γίνεται πάντα βάσει του προϋπολογισμού.

Το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών Ξάνθης κατάφερε όπως τόνισε για την επόμενη διετία να ενταχθεί στο πρόγραμμα Interreg ενώ το συνολικό του κόστος είναι περίπου πεντακόσιες σαράντα χιλιάδες ευρώ.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη δεν είναι επαρκές για να καλύψει όλες τις ανάγκες δεδομένου πως φέτος με τις βροχές και τις ποσότητες νερού που συγκεντρώθηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού μας, έχουν δημιουργηθεί πολλές νέες εστίες.

«Μ’ αυτά που έχουμε, μ’ αυτά θα πορευτούμε…θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και φέτος γιατί ο εξοπλισμός μας είναι αξιόλογος».

Το κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών Ξάνθης θα διαθέσει και φέτος δύο μονόπτερα αεροπλάνα τα οποία σε καθημερινή βάση και εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, θα πραγματοποιούν ψεκασμούς.

Έξι ώρες την ημέρα μπορεί το κάθε ένα θα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει ψεκασμούς.

Στον εξοπλισμό του Κέντρου, προστέθηκε φέτος ένα ακόμη ψεκαστικό όχημα το οποίο θα συμβάλλει στην ουσιαστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Μακρίδης επισημαίνει πως ο φετινός σχεδιασμός στοχεύει σε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από πέρυσι.

Μάλιστα και πέρυσι η καταπολέμηση κουνουπιών χαρακτηρίστηκε ως αξιόλογη αφού ο αριθμός των εντόμων περιορίστηκε σημαντικά.

«Θέλω όμως να πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε καλύτερα…».

Εννοείται…πως έμφαση θα δοθεί και πάλι στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού μας αφού εκεί το πρόβλημα με το κουνούπια είναι και εντονότερο.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν και πάλι από εκεί αφού οι εστίες εκκόλαψης κουνουπιών είναι στις παράκτιες περιοχές.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί και μέσα στην πόλη αλλά και στην ορεινή περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου, εκεί που θα εντοπίζεται και έξαρση του προβλήματος, οι επεμβάσεις θα είναι άμεσες.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως αν και το πρόβλημα με τα κουνούπια το καλοκαίρι είναι υπαρκτό, οι ενέργειες που έγιναν από το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμβάλλει αποτελεσματικά στην μείωσή του.

Και κάθε χρόνο, αυτός είναι ο στόχος…να περιορίζεται όσον το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα με τα κουνούπια που ταλαιπωρεί αρκετούς κατοίκους.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…