Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Σκακιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Δημόκριτος»

Σκακιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Δημόκριτος»

0

Συνεχίζει αμείωτα την προσπάθεια ανακύκλωσης χαρτιού. Πολλοί, οι ευαισθητοποιημένοι Ξανθιώτες. Χρειάζονται και άλλοι… Μια προσπάθεια που κρατάει εδώ και τρία περίπου χρόνια, συνεχίζει με αμείωτη ένταση ο Σκακιστικός Σύλλογος της πόλης μας «Δημόκριτος».

Και η προσπάθεια αυτή δεν είναι άλλη από την συλλογή χαρτιού για ανακύκλωση.

Μάλιστα οι πέντε κάδοι που είναι τοποθετημένοι στο Λιμνίο, μπροστά από το Κολυμβητήριο όπου στεγάζεται ο Σύλλογος, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του κάθε δημότη, ο οποίος με ιδιαίτερες ευαισθησίες, σπεύδει στο σημείο για να αφήσει τις ποσότητες χαρτιών που διαθέτει, είτε είναι περιοδικά, είτε βιβλία…

Όσο περνάει ο καιρός όπως μας λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φίλιππος Στεργίου, οι ποσότητες χαρτιού που συγκεντρώνονται είναι όλο και μεγαλύτερες.

Μάλιστα αυτό το διάστημα, συγκεντρώνονται περίπου τρεις τόνοι χαρτιού τον μήνα.

Ποσότητα αρκετά ικανοποιητική.

Οι κάδοι αγοράστηκαν με τα χρήματα του Συλλόγου και έχουν αποθηκευτική ικανότητα περίπου εννιακοσίων κιλών.

Εφόσον αυτοί «γεμίσουν», ο Δήμος Ξάνθης, διαθέτει μια φορά τον μήνα ένα φορτηγό με εργάτες οι οποίοι φορτώνουν το χαρτί και το πηγαίνουν στην χαρτοβιομηχανία «DIANA».

Οι ευαισθητοποιημένοι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν το χαρτί που διαθέτουν για ανακύκλωση, είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, επισημαίνει ο κ. Στεργίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εντυπωσιάστηκε από την διαρκή προσφορά του Αντιστράτηγου ε.α. κ. Νίκου Φωτιάδη αλλά και του Στρατηγού ε.α. κ. Δημήτριου Αικατερίνη.

Ο κ. Φωτιάδης μάλιστα ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της θητείας του και ως Αντιδήμαρχος, πρωτοστατούσε στον Δήμο για την συγκέντρωση χαρτιού.

Η ανακύκλωση που γίνεται, στην Ξάνθη σε ποσότητα αναλογικά, είναι ισάξια με την ανακύκλωση που γίνεται στον νομό Αττικής, οργανωμένα.

Ανά κάτοικο, τονίζει ο Πρόεδρος, έχουμε την ίδια απόδοση.

«Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ευαισθησία των Ξανθιωτών και πιστεύω ότι όσο με τον καιρό μαθαίνεται, τόσο η ποσότητα που θα συλλέγεται θα μεγαλώνει…Η προσπάθειά μας, νομίζω πως ακόμη δεν είναι ευρέως γνωστή.

Τα λιγοστά έσοδα που φέρει στον Σκακιστικό Σύλλογο η ανακύκλωση, διατίθενται όχι για τις δράσει τους, αλλά για κάποιες άλλες δραστηριότητες.

Φέτος μάλιστα, αγοράστηκαν δύο επιπλέον κάδοι για ανακύκλωση χαρτιού, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Νέου Ζυγού ενώ αγοράστηκαν και μεγάλες ποσότητες τροφίμων οι οποίες προσφέρθηκαν στην Μητρόπολη Ξάνθης για την αποστολή στην Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Δημόκριτος» απαρτίζεται συνολικά από πενήντα μέλη.

Δέκα ενήλικες και σαράντα παιδιά.

Και είναι πολλές οι περιπτώσεις που τα παιδιά δίνουν το καλό παράδειγμα στους μεγαλύτερους.

Όταν πρόκειται δε για την ανακύκλωση…τότε πρωτοπορούν!

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…